Βρώμικος πόλεμος τραπεζών χρηματιστών για τα ομόλογα

Βρώμικος πόλεμος τραπεζών χρηματιστών για τα ομόλογα

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πόλεμο συμφερόντων μεταξύ τραπεζών και χρηματιστηριακών εταιρειών αποδίδει το σκάνδαλο για τα ομόλογα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.

Σε συνέντευξή του στην «Κ», ο κ. Αλογοσκούφης επιρρίπτει ευθύνες σε τράπεζες, χρηματιστές και διοικήσεις ταμείων, ενώ αποκρούει τις κατηγορίες περί πολιτικών ευθυνών μελών της κυβέρνησης. Αναφέρει ακόμη ότι η σύμβαση του Δημοσίου με την JP Μorgaγια το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ «είναι πολύ επωφελής». Ωστόσο, ερωτήματα προκαλεί το ότι η κυβέρνηση δεν δίδει στη δημοσιότητα τη συγκεκριμένη σύμβαση, η οποία, κατά την πάγια διεθνή πρακτική, αποτελεί δημόσιο και όχι εμπιστευτικό έγγραφο. Επιπλέον προκύπτει ότι η JP Μorgaπήρε υπέρογκη προμήθεια 5,25%, πουλώντας το ομόλογο στην υπεράκτια North Investement Principal. Προμήθεια 6,95% εξασφάλισε και η τελευταία, διοχετεύοντας το ομόλογο στα Ταμεία, η απώλεια των οποίων εκτιμάται σε 35 – 40 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή