Στοιχεία για όλα τα ομόλογα θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ

Στοιχεία για όλα τα ομόλογα θα ζητήσει το ΠΑΣΟΚ

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά πρωτοβουλιών που θα επιτρέψουν στο ΠΑΣΟΚ να διατηρεί την πρωτοβουλία των κινήσεων στην υπόθεση των ομολόγων η οποία, κατά τη Χαριλάου Τρικούπη, έχει επιφέρει σημαντικό πολιτικό κόστος στην κυβέρνηση, προτίθεται να αναλάβει εντός της εβδομάδος ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γ. Παπανδρέου προσανατολίζεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να αναδείξει τις κυβερνητικές ευθύνες για τις απώλειες των Ταμείων, αλλά κυρίως για να θέσει το δίλημμα «ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα είναι με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα σε θέση να διαχειριστεί στην επόμενη τετραετία την επίλυση του ασφαλιστικού». Οι τελικές αποφάσεις για το εάν και πότε θα δοθεί η συνέντευξη, όπως αναφέρουν επιτελείς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, θα ληφθούν στην αυριανή σύσκεψη του «πρωινού καφέ».

Παράλληλα, εντός της εβδομάδος, το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει στην αίτηση κατάθεσης εγγράφων για όλα τα σύνθετα ομόλογα τα οποία εκδόθηκαν την τελευταία διετία από το υπουργείο Οικονομίας. Σύμφωνα με κορυφαίο κοινοβουλευτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, για την έκδοση των ομολόγων απαιτείται υπουργική απόφαση, οπότε η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά στοιχεία, επιτρέποντας στη Χαριλάου Τρικούπη να διατηρήσει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας την υπόθεση των ομολόγων και το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τέλος, στις προθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι να απευθυνθεί με το σύνθημα «φέρτε πίσω τα λεφτά» στους πέντε εκατομμύρια πολίτες, που όπως αναφέρουν στη Χαρίλαου Τρικούπη «θίγονται ευθέως από την υπόθεση των ομολόγων». Ετσι, εντός των ημερών,ο κ. Γ. Παπανδρέου αναμένεται να έχει συναντήσεις με την ΑΔΕΔΥ, αλλά και εκπροσώπους των ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Το επιτελείο

Επιδίωξη του κ. Γ. Παπανδρέου είναι, σε κάθε περίπτωση, οι κινήσεις του ΠΑΣΟΚ να είναι μεθοδικές και συντεταγμένες, ώστε η κυβέρνηση να παραμείνει σε θέση άμυνας. Στη συγκεκριμένη κατεύθυνση λειτουργεί ένας μεγάλος αριθμός στενών συνεργατών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πολιτικών στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που χειρίζεται τις επιμέρους πτυχές της υπόθεσης των ομολόγων. Από τους στενούς συνεργάτες του κ. Γ. Παπανδρέου με το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης ασχολούνται κατά κύριο λόγο η γραμματέας του τομέα Οικονομίας κ. Ντίνα Λάζαρη και ο σύμβουλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επί οικονομικών θεμάτων κ. Ηρ. Πολεμαρχάκις. Επίσης, σε νομικό επίπεδο τα φώτα του δίδει ενίοτε ο κ. Χ. Παμπούκης, ενώ σημαντικό ρόλο για τις πρωτοβουλίες του κόμματος στη Βουλή διαδραματίζει η διευθύντρια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Ρεγγίνα Βάρτζελη.

Παράλληλα, στη «διαχείριση» της υπόθεσης των ομολόγων έχουν εμπλακεί και πολλά πολιτικά στελέχη: «Εξ οφίτσιο» τη βασική αρμοδιότητα έχουν οι υπεύθυνες για θέματα Οικονομίας Βάσω Παπανδρέου και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρία Δαμανάκη. Η κ. Βάσω Παπανδρέου «συνεπικουρείται» από πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ με πλούσια εμπειρία στα οικονομικά, όπως οι κ. Ν. Χριστοδουλάκης και Γ. Φλωρίδης και η κ. Μαρία Δαμανάκη από τους κ. Δ. Ρέππα και Ρ. Σπυρόπουλο, ενώ αξιοποιείται και η εμπειρία του κ. Μ. Παπαϊωάννου τόσο στο υπουργείο Εργασίας όσο και ως νομικού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή