Ενταση με παλαιά και νέα ομόλογα στη Βουλή

Ενταση με παλαιά και νέα ομόλογα στη Βουλή

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στοχεύοντας στη συσπείρωση της εκλογικής τους βάσης μέσα στο περιρρέον -ούτως ή άλλως- προεκλογικό κλίμα, ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως κ. Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου διασταύρωσαν με σφοδρότητα χθες στη Βουλή τα ξίφη τους.

Το θέμα που κυριάρχησε, αν και η συζήτηση αφορούσε την αγροτική πολιτική, ήταν, όπως άλλωστε αναμενόταν, η υπόθεση των ομολόγων. Είδηση δεν υπήρξε, ούτε περαιτέρω διαφώτιση, αλλά η αντιπαράθεση των δύο αρχηγών ήταν σφοδρότατη και σε προσωπικό επίπεδο με βαρύτατους χαρακτηρισμούς για την ικανότητά τους και τις αντιστάσεις τους στη διαφθορά, κάτι που προκάλεσε έντονη κινητικότητα, αλλά και τον ενθουσιασμό στις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.

Ο κ. Κ. Καραμανλής παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, υπογράμμισε όμως ότι η κυβέρνηση απεκάλυψε και έστειλε το σκάνδαλο στη Δικαιοσύνη, ενώ απέδωσε «κινδυνολογική διάθεση και προκλητικό λαϊκισμό» στην αντιπολίτευση, διαβεβαιώνοντας ότι είναι υποχρέωση της κυβερνήσεως να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα ταμεία.

Από την πλευρά του ο κ. Γ. Παπανδρέου ήταν ιδιαίτερα σκληρός χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό τον κυρίως υπεύθυνο του σκανδάλου, την δε όλη υπόθεση καθοδηγημένη από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αναφέροντας ονομαστικά τους κ. Γ. Αλογοσκούφη, Π. Δούκα και Γ. Κουρή. Δύο φορές ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως προκάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει η κυβέρνηση με δική της πρωτοβουλία στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, δίνοντας για μια ακόμη φορά την εντύπωση αποστασιοποίησης από τους χειρισμούς των κυβερνήσεων Σημίτη στο θέμα του Χρηματιστηρίου.

Στις δευτερολογίες πάντως «βγήκαν» τα μαχαίρια, αφού ο πρωθυπουργός επικαλέσθηκε ακραίες δανειακές περιπτώσεις προεξόφλησης μελλοντικών εσόδων επί κυβερνήσεων Σημίτη. Κατέθεσε επίσης στοιχεία από τα οποία προκύπτει κυριολεκτικά κερδοσκοπική επέλαση της χρηματιστηριακής «Ακρόπολις» το 2002-3 στα ασφαλιστικά ταμεία και κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι δεν έδειξε καμία ευαισθησία τότε. Απαντώντας δε στο αίτημα Παπανδρέου περί άμεσης προσφυγής στις κάλπες, επανέλαβε ότι «οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους», για να καταλήξει: «Εσείς να σκεφτείτε πού θα είστε τη Δευτέρα των εκλογών».

Υπέρ της επιστροφής όλων των χρημάτων και όσων χάθηκαν από την υποχρεωτική αδράνεια των κεφαλαίων στην Τράπεζα της Ελλάδος από το 1950, τάχθηκε η κ. Αλέκα Παπαρήγα, ενώ ο κ. Αλ. Αλαβάνος ζήτησε και πάλι σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή