Κόντρες σε προεκλογικό τόνο

Κόντρες σε προεκλογικό τόνο

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε παρατεταμένη περίοδο όξυνσης εισέρχεται πλέον η πολιτική ζωή. Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει πάρει χαρακτηριστικά καθημερινής, μετωπικής και εφ’ όλης της ύλης σύγκρουσης, ενώ είναι ήδη αισθητή η επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ για δημιουργία κλίματος πόλωσης εν όψει εκλογών.

Εν μέσω συνεχιζόμενων πυρών της αντιπολίτευσης για την υπόθεση των ομολόγων, η κυβέρνηση, διά στόματος του υπουργού Δικαιοσύνης Αναστ. Παπαληγούρα, ανέβασε χθες τους τόνους, καταγγέλλοντας το ΠΑΣΟΚ για προσπάθεια απαξίωσης της δικαιοσύνης.

Το επόμενο ραντεβού για «μονομαχία» με έντονα προεκλογικά χαρακτηριστικά έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Εκει, ο πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής θα κηρύξει την έναρξη των προσυνεδριακών διαδικασιών της Ν.Δ. την οποία θα συνοδεύσει με παρουσίαση νέων μέτρων κοινωνικού χαρακτήρα, αλλά και με σκληρή επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ.

Το προσυνέδριο θα είναι αφιερωμένο στη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση και για τον λόγο αυτόν ο κ. Καραμανλής είχε χθες συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλο.

Ο κ. Καραμανλής αναμένεται να προαναγγείλει τις αλλαγές στη διοικητική δομή της χώρας, οι οποίες αποτελούν μία από τις κομβικές μεταρρυθμίσεις του νέου προγράμματος της Ν.Δ.

«Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης» είπε ο κ. Παυλόπουλος. Τον τόνο χθες, όμως, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστ. Παπαληγούρας, ο οποίος μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και στον αρχηγό του Γ. Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε για καθυστέρηση στις έρευνες σχετικά με την υπόθεση των ομολόγων.

Ο κ. Παπαληγούρας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχει βάλει στο στόχαστρό της τη δικαιοσύνη, η οποία όπως είπε υφίσταται μια ανοίκεια κομματική επίθεση. «Το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει στόχο την απαξίωση του θεσμού» ανέφερε και πρόσθεσε σαφώς υπαινικτικά ότι αυτό γίνεται την ώρα που επιχειρείται το ξερίζωμα των παραδικαστικών κυκλωμάτων.

Εξίσου αιχμηρό ήταν και το σχόλιο του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου Ευ. Αντώναρου με αφορμή τα λεγόμενα του κ. Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στην παραλία του Δήμου Ελληνικού. «Προφανώς ο κ. Γ. Παπανδρέου πήγε εκεί για να πρωτοστατήσει στην κατεδάφιση των κιγκλιδωμάτων που είχαν τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων των οποίων ο ίδιος -και φαντάζομαι ότι δεν θα το ξεχνάει- ήταν μέλος» είπε ο κ. Ατνώναρος.

Ενδιαφέρον είχε το γεγονός ότι για πρώτη φορά χθες η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της, σχολίασε και μάλιστα επικριτικά τον Γ. Καρατζαφέρη. Σε ερώτηση σχετική με την αναφορά του Γ. Καρατζαφέρη στην τρομοκρατία και ειδικότερα στην πρόθεσή του, όπως είπε, «να εντάξει στο πρόγραμμά του σκέψεις που διατυπώνονται στις προκηρύξεις», ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε «αδιανόητη για οποιοδήποτε κόμμα» την πρόθεση ένταξης αποσπασμάτων προκηρύξεων τρομοκρατικών οργανώσεων στο πρόγραμμά του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή