ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε.Τηλεφωνική επικοινωνία Καραμανλή – Μέρκελ

Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ είχε χθες ο πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής ενόψει και της επικείμενης συνόδου κορυφής στις 21 και 22 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, κατά την οποία η γερμανική προεδρία αναμένεται να θέσει το θέμα της συνταγματικής συνθήκης της Ε.Ε. Επιδίωξη της γερμανικής προεδρίας είναι η επίτευξη ενός συμβιβασμού μεταξύ των 27 της Ε.Ε. «Ο συγκεκριμένος στόχος μπορεί να επιτευχθεί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 21 και 22 Ιουνίου», δήλωσε προ ημερών ο πρόεδρος της Κομισιόν κ. Μ. Μπαρόζο, προσθέτοντας ότι οι προτάσεις του νέου προέδρου της Γαλλίας για μια «απλοποιημένη συνθήκη» που θα αντικαταστήσει το Ευρωσύνταγμα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων για την επίλυση του θέματος. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα, το Ευρωσύνταγμα έχει απορριφθεί με δημοψήφισμα από τη Γαλλία και την Ολλανδία και έχει επικυρωθεί από άλλα 18 κράτη-μέλη.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΠΙΡΡΙΨΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Δεν βλέπει λύση ο Ταλάτ

Αδύνατη, επί του παρόντος, χαρακτήρισε τη λύση του Κυπριακού ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Σε ραδιοφωνική συνέντευξη επέμεινε ότι το ζήτημα των περιουσιών είναι μέρος της συνολικής λύσης του Κυπριακού, κατηγορώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι επιχειρεί να το φέρει στις τεχνικές επιτροπές. «Η Λευκωσία είναι έτοιμη για την υλοποίηση της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου», απάντησε ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Β. Πάλμας, σχολιάζοντας ότι μοναδική έννοια της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων είναι η αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2008. Ο κ. Τάσσος Παπαδόπουλος θα έχει σύντομα συναντήσεις με τους προέδρους του ΔΕΚΟ και της ΕΔΕΚ και στη συνέχεια θα υπάρξει κοινή συνάντηση με τους κ. κ. Χριστόφια, Καρογιάν και Ομήρου.

ΒΟΛΕΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ KATA ΣΥΝ KAI ΛΑΟΣ

«Δεν παζαρεύουμε καρέκλες»

«Το ΚΚΕ επιδιώκει να ενισχύσει την κοινοβουλευτική του δύναμη όχι όμως για να παζαρέψει κυβερνητικές καρέκλες», υποστήριξε από την Κοζάνη η γεν. γραμματέας του Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα. «Σε αντίθεση με τον ΣΥΝ και το ΛΑΟΣ, εμείς δεν έχουμε υπόγειος διαδρόμους με τα κόμματα της εναλλαγής», προσέθεσε η κ. Παπαρήγα, σχολιάζοντας και την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, «οι εκλογές δεν είναι σταρ σίστεμ ανάμεσα στον Κ. Καραμανλή και τον Γ. Παπανδρέου για το ποιος είναι καλύτερος, εξυπνότερος και τιμιότερος».

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ TOY ΠΑΣΟΚ

Κριτική για την εξωτερική πολιτική

Οξύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την ακολουθούμενη εξωτερική πολιτική ασκούν με επερώτησή τους 33 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φέρνοντας το ζήτημα της ελληνικής διπλωματίας και των «αδιεξόδων, στα οποία οδηγείται η χώρα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, στο επίκεντρο του κοινοβουλευτικού ελέγχου. «Οι εξελίξεις μάς κάνουν να ανησυχούμε όλο και περισσότερο», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενοι ειδικότερα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Σκοπιανό, το ζήτημα του Κοσόβου, αλλά και το θέμα της νατοϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη. Υποστηρίζουν, ειδικότερα, ότι η ελληνική διπλωματία είναι «τυφλά προσκολλημένη στην πολιτική των ΗΠΑ».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ AN. ΛΟΒΕΡΔΟΥ

Απόρριψη λυμάτων στον Κηφισό

Την απόρριψη λυμάτων στον Κηφισό από το βιολογικό καθαρισμό της Μεταμόρφωσης κατήγγειλε χθες ο υπεύθυνος τομέα ΠΕΧΩΔΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Μιλώντας σε εκδήλωση για το περιβάλλον, ο κ. Λοβέρδος απέδωσε τη μόλυνση στον Κηφισό στο ύψος της Μεταμόρφωσης και της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και στο ρέμα της Πύρνας στην κακή λειτουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Μεταμόρφωσης.

ΓΙΑ TON 27XPONO ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ

Συνεχίζονται οι έρευνες στον Λούσιο

Ακαρπες ήταν και οι χθεσινές προσπάθειες των διασωστών για τον εντοπισμό του Δημήτρη Κότσινα στον Λούσιο ποταμό. Ο 27χρονος αγνοείται από το περασμένο Σάββατο, ενώ επτά άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στην τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα. Οπως δήλωσε στην «Κ» ο επικεφαλής των εθελοντών Σπύρος Μαστοράκος, η περιοχή στην οποία βρέθηκαν οι υπόλοιποι νεκροί έχει ερευνηθεί διεξοδικά.

ΣΕ OIKONOMIKO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ KAI ΠΑΝΤΕΙΟ

Εκλογή νέων πρυτάνεων

Νέες πρυτανικές αρχές εξελέγησαν στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ειδικότερα, νέος πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών εξελέγη ο καθηγητής κ. Γρηγόρης Πραστάκος, με αντιπρυτάνεις τον κ. Ιωάννη Κατσουλάκο και τον κ. Ιωάννη Χαλικιά. Στο Πάντειο πρύτανης εξελέγη ο κ. Παναγιώτης Τσίρης, με αντιπρυτάνεις τον κ. Ανδρέα Λύτρα και τον κ. Τάκη Ρουμελιώτη. Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης επανεξελέγη το παρόν πρυτανικό σχήμα, με πρύτανη τον κ. Ιωάννη Παλλίκαρη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή