Αποστάσεις Μπένου και Βενιζέλου από το ύφος της ομιλίας Παπανδρέου

Αποστάσεις Μπένου και Βενιζέλου από το ύφος της ομιλίας Παπανδρέου

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρό πολιτικό ζήτημα ανέκυψε για το ΠΑΣΟΚ χθες κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το ζήτημα των προσλήψεων και της κυβερνητικής πολιτικής στο Δημόσιο. Ειδικότερα, σε πλήρη αντίθεση με το ύφος και το περιεχόμενο της ομιλίας του αρχηγού τους, ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Στ. Μπένος με έντονα φορτισμένο τρόπο, αλλά και στη συνέχεια πιο διακριτικά ο εκ των κορυφαίων στελεχών κ. Ευ. Βενιζέλος, ουσιαστικά «άδειασαν» τον κ. Γ. Παπανδρέου, αναφερόμενοι ο μεν πρώτος στις αρνητικές πρακτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ενώ ο δεύτερος έκανε λόγο για ξύλινο πολιτικό λόγο, ο οποίος πρέπει να αποφεύγεται.

Πάντως, αργά το απόγευμα, προκειμένου να μην δημιουργηθεί νέο μείζον εσωκομματικό πρόβλημα από τη Χαριλάου Τρικούπη καταβλήθηκε προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι, και τονίζονταν πως υπάρχει «εξουσιοδότηση» του κ. Ευ. Βενιζέλου να λέγεται ότι συμφωνεί τόσο με την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ, όσο και με τα επιχειρήματα κατά της κυβέρνησης που επικαλέστηκε ο κ. Γ. Παπανδρέου.

Ειδικότερα, όταν έλαβε τον λόγο ο κ. Μπένος ανέφερε τα εξής: «Θέλω να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη από τη νεολαία της πατρίδας μας, έναντι της οποίας κυρίως οι δύο παρατάξεις της εξουσίας έχουν κάνει δυστυχώς ανομολόγητα πράγματα». Ενώ αμέσως μετά συμπλήρωσε πως «ζήσαμε μια αναμέτρηση πάνω στις χειρότερες πλευρές του κακού εαυτού μας τα δύο κόμματα εξουσίας. Αν είχαν την άνεση να μας παρακολουθήσουν οι νέοι της πατρίδας μας θα μας «μούντζωναν» και θα βάθαινε ακόμα περισσότερο η αναξιοπιστία απέναντι στο πολιτικό σύστημα». Πιθανώς, με την άνεση που του προσφέρει η απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής, ο κ. Μπένος πρόσθεσε: «(Ηταν μια) χλωμή, γκρίζα αναμέτρηση αυτή που ζήσαμε στο Κοινοβούλιο».

Ζητώντας τον λόγο στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος, επισήμανε ότι η τοποθέτηση του κ. Μπένου ήταν «η πιο κατάλληλη «γέφυρα» ανάμεσα στο κλίμα της συζήτησης έως τη στιγμή που μίλησε και στο κλίμα που θα ήθελα να διαμορφώσω κι εγώ με την παρέμβασή μου». Με απαξιωτική, κατ’ ορισμένους, για την παρουσία του κ. Παπανδρέου διάθεση ο κ. Βενιζέλος συνέχισε λέγοντας ότι «η κοινή γνώμη δεν θέλει να βλέπει να επαναλαμβάνουμε στερεότυπα με έναν «ξύλινο» κομματικό λόγο», για να προσθέσει: «Δεν έχει πραγματικά νόημα να ανταλλάσσουμε κατηγορίες και αριθμούς. Εχουμε ενσωματώσει την εμπειρία αρνητική και θετική όλων των περιόδων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή