Μετωπική στη Βουλή για τις προσλήψεις

Μετωπική στη Βουλή για τις προσλήψεις

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γεύση προεκλογικής περιόδου είχε χθες, στο Κοινοβούλιο, η μετωπική σύγκρουση μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ με επίκεντρο το θέμα των προσλήψεων, αλλά και το σύνολο -τελικώς- της κυβερνητικής πολιτικής.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου στρέφοντας τα βέλη του προσωπικά στον κ. Καραμανλή για όλα όσα -όπως είπε- αρνητικά συμβαίνουν στη χώρα, ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες, ώστε «να απαλλαγεί η χώρα από έναν πρωθυπουργό που βρίσκεται σε ομηρία». Συμπλήρωσε δε ότι ούτε με «βόλτες στο εξωτερικό, όπως έγινε με το ταξίδι στην Αυστραλία, ούτε με ανασχηματισμούς ή με προεκλογικά ταξίματα θα σωθεί η Ν.Δ.».

Σε ανάλογα υψηλούς τόνους ο υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος απάντησε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι εμφανώς πλέον «δέσμιος και αιχμάλωτος των χειρότερων στιγμών του παρελθόντος του κόμματός του». Και αφού χαρακτήρισε ντροπή τις αναφορές του κ. Παπανδρέου για «βόλτες του πρωθυπουργού» στις περιοχές της ελληνικής ομογένειας, τόνισε: «Αλλοι ήταν εκείνοι που μπέρδεψαν την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής με τις δημόσιες σχέσεις. Ευτυχώς, ούτε πρωθυπουργός ούτε υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων της Ν.Δ. θα χόρευαν ζεϊμπέκικο με τον Τούρκο ομόλογό τους, αντί να επιλύει τα προβλήματα».

Η αντιπαράθεση, που χαρακτηρίστηκε από ανταλλαγή οξύτατων χαρακτηρισμών άγγιξε σχεδόν το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής: Από το ζήτημα των ομολόγων, μέχρι και εκείνο του συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο – ζήτημα το οποίο ήταν, εξάλλου, και το αντικείμενο της χθεσινής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή την κατάθεση σχετικής πρότασης νόμου από το ΠΑΣΟΚ.

«Εθίζετε με την πολιτική σας την Ελλάδα στη διαφθορά και την ασυδοσία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε: «Ποιο ένοχο (σ.σ. για την υπόθεση των ομολόγων) μυστικό κρύβει, ποιους φοβάται και ποιους προστατεύει ο πρωθυπουργός;». Γενικεύοντας την κριτική του ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης αλώθηκε η δημόσια διοίκηση από «κολλητούς». Και αφού χαρακτήρισε τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου «αρχιτέκτονα του ρουσφετιού», ανέλαβε τη δέσμευση ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα καταργήσει «τον φεουδαρχικό θεσμό των συμβάσεων έργου σε φυσικά πρόσωπα».

Ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι είναι επί των ημερών των κυβερνήσεων της Ν.Δ. που κάθε φαινόμενο της διαφθοράς αναδεικνύεται και πηγαίνει στην Δικαιοσύνη. «Τώρα και τα χρήματα επιστρέφουν στα Ταμεία, και οι ένοχοι θα τιμωρηθούν. Τι έκανε, όμως, το ΠΑΣΟΚ με την υπόθεση του Χρηματιστηρίου, όταν τα Ταμεία έχασαν περισσότερα του 1,5 δισ. ευρώ από τις μετοχές – «φούσκες» την περίοδο 2001 – 2003; Αυτά τα κλεμμένα πότε και από ποιον θα γυρίσουν πίσω»; Αντικρούοντας την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Παυλόπουλος παρουσίασε μεταξύ άλλων και αριθμούς, προκειμένου να καταδείξει ότι επί ΠΑΣΟΚ γίνονταν όχι μόνο περισσότερες προσλήψεις, αλλά και ότι ήταν οι κυβερήσεις εκείνες που γέμιζαν το Δημόσιο με παιδιά των κλαδικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή