Δέσμευση Παπανδρέου για 5% του ΑΕΠ στην Παιδεία

Δέσμευση Παπανδρέου για 5% του ΑΕΠ στην Παιδεία

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ενδεχόμενο να οριστούν Επιτροπές Εκλογικού Αγώνα ανά περιφέρεια και δήμο, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τα υφιστάμενα περιφερειακά όργανα του ΠΑΣΟΚ, εξετάζει η Χαριλάου Τρικούπη.

Οι θητεία των νυν νομαρχιακών και περιφερειακών επιτροπών ολοκληρώνεται στις αρχές του επόμενου μήνα και εάν δεν προκριθεί η λύση του ορισμού Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εισέλθει σε μια διαδικασία εσωκομματικών ψηφοφοριών λίγους μήνες πριν από την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, την οποία πλέον οι περισσότεροι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθετούν στο προσεχές φθινόπωρο. Πάντως, τις τελικές επί του θέματος αποφάσεις θα τις λάβει το Πολιτικό Συμβούλιο, κατόπιν σχετικής εισήγησης του γραμματέα του κόμματος κ. Ν. Αθανασάκη.

Η «εκκρεμότητα» με τις νομαρχιακές και περιφερειακές επιτροπές καθυστερεί και τον ευρύτερο σχεδιασμό της Χαριλάου Τρικούπη. Οπως λέγεται, μόλις αυτή διευθετηθεί θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα των θεματικών συνδιασκέψεων που θα διοργανώσει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να προβληθεί ο προγραμματικός του λόγος.

Επί του παρόντος, το βάρος της παρουσίασης του προγράμματος έχει αναλάβει σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος ο κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος αξιοποιεί τις δημόσιες παρεμβάσεις του στη συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Είναι ενδεικτικό ότι χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου αξιοποίησε την πρώτη ημέρα της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να προβάλει τις θέσεις του για την παιδεία, ενώ σήμερα θα εστιάσει στα προβλήματα του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης. Ειδικότερα, χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε σχολεία στη Νεάπολη και την Καλαμαριά, επαναλαμβάνοντας ότι για τη δική του κυβέρνηση η αναβάθμιση της παιδείας θα είναι ύψιστη προτεραιότητα. «Για εμάς, τα μεγάλα έργα της επόμενης τετραετίας θα είναι το νηπιαγωγείο, το σχολείο, το πανεπιστήμιο, και αυτό το εγγυόμαστε με το 5% του ΑΕΠ που θα επενδύσουμε στην παιδεία και το ένα δισ. ευρώ που θα δώσουμε ήδη από την πρώτη χρονιά», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Γ. Παπανδρέου. Ο κ. Γ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι «η Ν.Δ. φόρτωσε με προβλήματα και με οικονομικά βάρη την ελληνική οικογένεια, που σήμερα πληρώνει ένα μεγάλο κόστος για τη δημόσια παιδεία».

Ο κ. Γ. Παπανδρέου σήμερα το μεσημέρι θα απευθύνει ομιλία στο 11ο Φόρουμ Θεσσαλονίκης και αργά το απόγευμα θα επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ αύριο θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του το Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή