Επίθεση εφ’ όλης της ύλης από τον κ. Γ. Παπανδρέου

Επίθεση εφ’ όλης της ύλης από τον κ. Γ. Παπανδρέου

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διττή επίθεση κατά της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, και ειδικότερα τα ελληνοτουρκικά και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καθώς και για την υπόθεση των ομολόγων εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου από το βήμα του 11ου Οικονομικού Φόρουμ στη Θεσσαλονίκη.

Πάντως, ο κ. Γ. Παπανδρέου κάλεσε τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή να συμβάλει ώστε «να μην πάμε στις εκλογές με διχαστικούς λόγους που θα αφήσουν και πάλι τραύματα στη χώρα και ιδιαίτερα στη Μακεδονία». Παρά τη σχετική του αναφορά, ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν απέφυγε, όπως προαναφέρθηκε, να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για την υπόθεση της ονομασίας της ΠΓΔΜ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε συγκεκριμένα ότι η κυβέρνηση λειτούργησε ως παρατηρητής και συναίνεσε στη δρομολόγηση της εισδοχής της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ «χωρίς όρους και προϋποθέσεις», ενώ ανάλογοι υπήρξαν οι χειρισμοί του και έναντι της Τουρκίας.

Εξίσου κριτικός υπήρξε, όμως ο κ. Γ. Παπανδρέου και για τον τρόπο διαχείρισης εκ μέρους της κυβέρνησης, της υπόθεσης των ομολόγων. Ο κ. Γ. Παπανδρέου ανέφερε συγκεκριμένα ότι «πρέπει να δημοσιοποιηθούν όλες οι συμβάσεις των ταμείων, να διαλευκανθεί πού πήγαν οι προμήθειες, να αποκατασταθεί η ζημιά όλων των ταμείων και να τιμωρηθούν οι ένοχοι χωρίς εξαιρέσεις». «Τέλος στη λογική κάποιων φίλων, κουμπάρων ή συγγενών», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνεται, ότι η Χαριλάου Τρικούπη απέφυγε χθες να σχολιάσει την απόφαση να αναλάβει εφέτης-ανακριτής την υπόθεση των ομολόγων. Υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επέμεναν πάντως, πως όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης αποσκοπούν στη συγκάλυψη του θέματος και όχι στην αποκάλυψη της αλήθειας, ενώ σήμερα ενδέχεται να υπάρξει επίσημη ανακοίνωση του αρμόδιου του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δικαιοσύνης κ. Αλ. Παπαδόπουλου.

Τέλος, ο κ. Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη Θεσσαλονίκη, υπογραμμίζοντας πως θα τη βλέπει ισότιμα με όλες τις περιοχές της Ελλάδας. «Αυτό μπορείτε να το εκλάβετε και ως αυτοκριτική», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή