Νέα κλήση προς Ευγ. Παπαδόπουλο

Νέα κλήση προς Ευγ. Παπαδόπουλο

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενώπιος ενωπίω με τον εισαγγελέα Εφετών Αντώνη Λιόγα, που διενεργεί την προκαταρκτική έρευνα για το ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ, θα βρεθεί για δεύτερη φορά, όπως όλα δείχνουν, ο αποπεμφθείς ειδικός γραμματέας Συντονισμού Εποπτευόμενων Φορέων του υπουργείου Απασχόλησης, Ευγένιος Παπαδόπουλος. Αιτία τα όσα κατέθεσε ενώπιον του κ. Λιόγα με την ιδιότητα του υπόπτου ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδης και από τα οποία, παρά τους ισχυρισμούς του κ. Παπαδόπουλου, προκύπτει γνωριμία του με τους υπευθύνους της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις». Προς επίλυση των αντιφάσεων αλλά και διευκρίνιση του τι ήταν σε θέση να γνωρίζει ο κ. Παπαδόπουλος, ο κ. Λιόγας εκτιμάται πως θα καλέσει τον πρώην ειδικό γραμματέα σε συμπληρωματική κατάθεση.

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ φέρεται να κατέθεσε στον κ. Λιόγα ότι περίπου τον Αύγουστο του 2006 και αφού διαπιστώθηκε ότι ένα από τα τέσσερα ομόλογα που είχαν αγοραστεί τότε ήταν υπερτιμολογημένο, έδωσε εντολή στη διευθύντρια του Ταμείου, Παναγιώτα Καραδήμα, να τηλεφωνήσει και να ζητήσει εξηγήσεις από τον κ. Πρινιωτάκη. Στο πλαίσιο αυτό τής ανέφερε ότι ο Ευγένιος Παπαδόπουλος τον είχε προειδοποιήσει πως η «Ακρόπολις» λαμβάνει μεγάλες προμήθειες… Το αυτό κατέθεσε, ως μάρτυρας αλλά και με την ιδιότητα της υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών η κ. Παναγιώτα Καραδήμα. «…Θέλω στο σημείο αυτό να σημειώσω ότι κάποια φορά -δεν θυμάμαι αν αυτό έγινε πριν ή μετά το πιο πάνω τηλεφώνημα (σ.σ. τέλος Αυγούστου 2006)- ο κ. Σημαιοφορίδης μού είχε εκμυστηρευθεί ότι του είχε συστήσει ο Ευγένιος Παπαδόπουλος από το υπουργείο Απασχόλησης να «τραβήξει το αυτί» του Πρινιωτάκη γιατί παίρνει μεγάλες προμήθειες», αναφέρεται επί λέξει στην κατάθεση της κ. Καραδήμα.

Τα ανωτέρω έρχονται σε αντίθεση με τα όσα καταθέτει ως μάρτυρας στις 30 Απριλίου 2007 ενώπιον του Αντώνη Λιόγα ο Ευγένιος Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο ίδιος, δεν είχε επικοινωνία με τους υπευθύνους της «Ακρόπολις», Σοφοκλή και Θεόδωρο Πρινιωτακη, ενώ για τις συναλλαγές του ΤΕΑΔΥ με την εν λόγω εταιρεία για σύνθετα ομόλογα αναφέρει ότι ενημερώθηκε μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Λιόγα, ο κ. Παπαδόπουλος καταθέτει: «Ουδέποτε μέχρι και σήμερα είχα ή έχω οποιασδήποτε μορφής, άμεσης ή έμμεσης, γνωριμία ή επικοινωνία είτε με τον κ. Σοφοκλή είτε με τον κ. Θεόδωρο Πρινιωτάκη. Την υπαρξη των προσώπων αυτών την έμαθα αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των γεγονότων της συνεργασίας τους με το ΤΕΑΔΥ. Αντικειμενικά, λοιπόν, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο οποιασδήποτε συζήτησής μου με τον κ. Σημαιοφορίδη ή με οποιονδήποτε άλλον, οποιοδήποτε θέμα θα αφορούσε είτε την ύπαρξη των συγκεκριμένων προσώπων είτε την οποιαδήποτε δραστηριότητά τους». Σε άλλο σημείο της κατάθεσης αναφέρεται ότι «όσον αφορά την όποια συνεργασία του κ. Πρινιωτάκη με το ΤΕΑΔΥ, ουδέποτε μου απεστάλη σχέδιο πρότασης ή εισήγησης και ουδέποτε μου κοινοποιήθηκε απόφαση, και ορθώς γιατί δεν με αφορούσε». Τέλος, ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης υποστηρίζει ότι έμαθε την επένδυση των Ταμείων σε σύνθετα ομόλογα μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης. «Ειδικότερα για τις αγοραπωλησίες ασφαλιστικών οργανισμών σε ομόλογα ελληνικού Δημοσίου μη σταθερού επιτοκίου, ενημερώθηκα για πρώτη φορά μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος», αναφέρει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή