Προωθείται νέο σύστημα εισαγωγής σε AEI – TEI

Προωθείται νέο σύστημα εισαγωγής σε AEI – TEI

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το επόμενο δεκαήμερο δημοσιοποιείται από το υπουργείο Παιδείας το διορθωμένο βιβλίο της Ιστορίας ΣΤ΄ Δημοτικού. Ταυτόχρονα, από τον Σεπτέμβριο θα αρχίσει η προετοιμασία του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Στόχος είναι ο διάλογος επί του συστήματος που θα υιοθετηθεί να γίνει μετά τις εθνικές εκλογές.

Αυτό επανέλαβε χθες η υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου, τονίζοντας ότι η έναρξη θα γίνει τον Σεπτέμβριο με την καταγραφή και τη μελέτη των συστημάτων εισαγωγής που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες.

Βασικοί άξονες στους οποίους θα στηριχθεί το νέο σύστημα είναι η διατήρηση ενός κεντρικού συστήματος εξετάσεων από το υπουργείο Παιδείας, η αποσύνδεση των εξετάσεων από το Λύκειο και ο περιορισμός των επιλογών που θα έχουν οι υποψήφιοι να δηλώσουν τμήματα.

Το βιβλίο Ιστορίας

Από την άλλη, για το θέμα του βιβλίου της Ιστορίας ΣΤ΄ Δημοτικού, το οποίο έχει προκσλέσει και αντιδράσεις ακόμη εντός της Νέας Δημοκρατίας, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ολοκληρωθεί από τη συγγραφική ομάδα οι διορθώσεις, οι οποίες θα παρουσιαστούν από την ηγεσία του υπουργείου. Οι διορθώσεις έχουν λάβει την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, αρμόδιου, επιστημονικού, γνωμοδοτικού οργάνου για το υπουργείο Παιδείας. Το θέμα έχει λάβει και πολιτικές διαστάσεις, οι οποίες θα βαρύνουν ιδιαίτερα για την τελική απόφαση σχετικά με την απόσυρση ή όχι του βιβλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή