ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Στο Μαξίμου σήμερα ο κ. Ρις

Με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή συναντάται σήμερα το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο απερχόμενος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, κ. Τσαρλς Ρις. Η συνάντηση έχει αποχαιρετιστήριο χαρακτήρα, καθώς στις 10 Ιουνίου ολοκληρώνεται εσπευσμένα η θητεία του κ. Ρις στη χώρα μας, ενώ, ως γνωστόν, ο Αμερικανός διπλωμάτης επρόκειτο να παραμείνει σε αυτή τη θέση για ένα χρόνο ακόμη. Ο κ. Ρις θα συνεχίσει τη σταδιοδρομία του στη Βαγδάτη, όπου θα αναλάβει υπεύθυνος για την οικονομική ενίσχυση του Ιράκ και την προσπάθεια των ΗΠΑ για την ανοικοδόμηση της χώρας. Μέχρι τον διορισμό νέου πρέσβη, που δεν αναμένεται σύντομα, της πρεσβείας θα ηγείται ο επιτετραμμένος Τομ Κάντριμαν, μέχρι σήμερα δεύτερος τη τάξει.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΛΑΒΑΝΟΥ

Να ελευθερωθούν οι παραλίες

Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την ικανοποίηση των αιτημάτων του Δήμου Ελληνικού και την απόδοση του αιγιαλού και της παραλίας που κατέχονται από επιχειρήσεις, κατέθεσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού. Ο κ. Αλαβάνος επισημαίνει ότι ο δήμαρχος Ελληνικού κλείνει 20 ημέρες απεργίας πείνας, διεκδικώντας την εφαρμογή του Συντάγματος και των νόμων. Τα αιτήματά του, συμπληρώνει ο κ. Αλαβάνος, τα διετύπωσε με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και ζητεί να λυθούν οι συμβάσεις με δύο επιχειρήσεις που καταλαμβάνουν παράνομα σημαντικό μέρος της παραλίας και να παραμείνει δημόσια η μαρίνα που φιλοξένησε τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες του 2004.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

«Οχι» από τους υπαλλήλους

«Αδιαπραγμάτευτο» θεωρούν οι δικαστικοί υπάλληλοι το ωράριο λειτουργίας των δικαστηρίων, ενώ στη γενική συνέλευση του κλάδου επισημάνθηκε ότι «οι συνθήκες εργασίας επιδεινώνονται λόγω της εντατικοποίησης της εργασίας από την αύξηση της δικαστηριακής ύλης, την έλλειψη προσωπικού, αιθουσών και μηχανοργάνωσης». Για τους λόγους αυτούς αποφάσισαν επαναλαμβανόμενες τρίωρες διακοπές από τις 09.00 ώς τις 12.00 το μεσημέρι των συνεδριάσεων των δικαστηρίων, κατά το διάστημα από 11-30.6.2007 και 48ωρη απεργία στις 12 και 13 Ιουνίου. Οι δικαστικοί υπάλληλοι αξιώνουν την άμεση κάλυψη των κενών θέσεων γραμματέων, δακτυλογράφων και επιμελητών δικαστηρίων.

ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Επιμένει στις επιθέσεις το ΠΑΣΟΚ

«Πανικό και αγωνιώδη προσπάθεια συγκάλυψης» αποδίδουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην απάντηση που έδωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφορικά με τα περιουσιακά στοιχεία του προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ρ. Κεδίκογλου και του γιου του Φαίδωνα. Εννιά βουλευτές κατέθεσαν και πάλι ερώτηση ζητώντας εκ νέου κατάθεση στη Βουλή των φορολογικών δηλώσεων του υιού Κεδίκογλου και πειθαρχικό έλεγχο του προέδρου του Αρείου Πάγου. Χαρακτηρίζουν τις απαντήσεις που έδωσε «προσβλητικές για τη Δικαιοσύνη», κρίνοντας ότι «λειτουργεί και συμπεριφέρεται με αλαζονεία απόλυτου άρχοντα».

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ

Διαπιστώνουν Μάνος – Παπαντωνίου

Το μεγάλο έλλειμμα που, κατά την άποψή τους, διαπιστώνεται στην πολιτική προστασίας του περιβάλλοντος ανέδειξαν χθες με παρεμφερείς παρεμβάσεις τους οι κ. Γ. Παπαντωνίου και Στ. Μάνος. Σε εκδήλωση που οργάνωσε το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής και οι δύο πολιτικοί προχώρησαν μάλιστα σε συγκεκριμένες προτάσεις, όπως η θέσπιση αυτόνομου υπουργείου περιβάλλοντος, η αποκέντρωση της ευθύνης διαχείρισης των απορριμμάτων στους δήμους, η δημιουργία κατάλληλων ελεγκτικών και κατασταλτικών μηχανισμών για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών κινδύνων και η χορήγηση κινήτρων για αντιρρυπαντικά μέτρα όπως η ανακύκλωση.

ΥΠΕΓΡΑΨΕ Η κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΚΑΪΡΟ

Συμφωνία με τον Αραβικό Σύνδεσμο

«Μνημόνιο Κατανόησης» μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών και του Αραβικού Συνδέσμου υπέγραψαν χθες στο Κάιρο η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη και ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου κ. Αμρ Μούσσα. Σε δηλώσεις της η κ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε στην υποστήριξη της χώρας μας στις προσπάθειες που ο Σύνδεσμος καταβάλλει για επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή