Δικαίωση για τα ομόλογα βλέπει το ΠΑΣΟΚ

Δικαίωση για τα ομόλογα βλέπει το ΠΑΣΟΚ

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε θέση άμυνας στην υπόθεση των ομολόγων και θα συνεχίσει να ακολουθεί τακτικές συγκάλυψης διατύπωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου, ενώ άφησε να εννοηθεί πως η αναβάθμιση των δικαστικών ερευνών δεν προοιωνίζεται απαραίτητα την πλήρη διαλεύκανσή της.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ, ο κ. Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ειδικότερα «μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ» τη διαφαινόμενη ανάθεση των δικαστικών ερευνών σε εφέτη-ανακριτή, αλλά και την δρομολογηθείσα διαδικασία επαναγοράς του ομολόγου από την JP Morgan. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Π. Δούκας δεν κατέθεσε ούτε προχθές τα πλήρη στοιχεία των συμβάσεων για τα άλλα επτά ομόλογα που κατέληξαν στα ταμεία, και υπογράμμισε πως «δεν θα αφήσει αυτή η κυβέρνηση να γίνει πλυντήριο ευθυνών».

Επίσης, αναφερόμενος στην πρόταση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών κ. Κολιοκώστα, ο κ. Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι «η Δικαιοσύνη έρχεται μετά 90 ημέρες στις διαπιστώσεις που από την πρώτη ημέρα έκανε το ΠΑΣΟΚ», ενώ αμέσως μετά έσπευσε να προσθέσει: «Ο καθένας πλέον μπορεί να αντιληφθεί ότι δεν θα μπορούσε να αναπτυχθεί αυτή η εγκληματική δράση χωρίς πολιτικό σχεδιασμό και συντονισμό».

Ο κ. Βενιζέλος

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Ευ. Βενιζέλος έθεσε το ερώτημα εάν, στην περίπτωση κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ επικρατήσει στις προσεχείς εκλογές, θα προχωρήσει στη δική του οικονομική απογραφή. Αφορμή αποτέλεσε αποστροφή της κ. Βάσως Παπανδρέου σύμφωνα με την οποία από στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδας προκύπτει ότι το έλλειμμα είναι κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες μεγαλύτερο, απ’ ό,τι υποστηρίζει η κυβέρνηση. Ομως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέρριψε με κατηγορηματικό τρόπο το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

«Εμείς θα υπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον. Δεν θα διασύρουμε τη χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, η κ. Βάσω Παπανδρέου πρότεινε να ζητήσει το ΠΑΣΟΚ την τιμολόγηση των ομολόγων για τα οποία ο κ. Π. Δούκας κατέθεσε στοιχεία προχθές στη Βουλή. Ομως, τελικά αποφασίστηκε τούτο να μην γίνει στην παρούσα φάση, αφού δεν υπάρχει πλήρης εικόνα των σχετικών συμβάσεων. Οπως ανέφερε ο κ. Γ. Παπανδρέου, «οι νέες εξελίξεις με την κατάθεση των δήθεν συμβάσεων, είναι επιβεβαίωση της προσπάθειας συγκάλυψης», εκ μέρους της κυβέρνησης, αλλά «έπεσαν στο μεγάλο πολιτικό λάθος να επιχειρήσουν να κοροϊδέψουν τη Βουλή και τον ελληνικό λαό δίνοντας λίγα και ανεπαρκή στοιχεία».

Τέλος, κλείνοντας τη συνεδρίαση, ο κ. Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στην έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την επιτήρηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε με βάση μικροκομματικές σκοπιμότητες και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τυχόν δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή