Κατ’ αντιπαράσταση για τα ομόλογα

Κατ’ αντιπαράσταση για τα ομόλογα

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταιγιστικές εξελίξεις αναμένονται εντός των επόμενων ημερών στην έρευνα για την υπόθεση των ομολόγων, καθώς όπως χαρακτηριστικά έλεγε αρμόδια πηγή «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά», τόσο ως προς την εκ νέου κλήτευση προς κατάθεση πολιτικών προσώπων όσο και στην παράλληλη εξέταση υπόπτων. Μετά την κλήτευση του αποπεμφθέντος ειδικού γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιου Παπαδόπουλου ως υπόπτου για την τέλεση αξιόποινων πράξεων, πληροφορίες φέρουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών κ. Αντώνη Λιόγα να προβαίνει σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κ. Παπαδόπουλου με τον πρώην πρόεδρο του ΤΕΑΔΥ Αγάπιο Σημαιοφορίδη. Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση και οι υπέυθυνοι της JP Μorgaμε αυτούς της North Asset Management και της «Ακρόπολις» με του ΤΕΑΔΥ.

Στο μεταξύ, αύριο αναμένεται ο προϊστάμενος του Εφετείου κ. Βασίλης Φούκας να ανακοινώσει την ημερομηνία σύγκλησης της Ολομέλειας των Εφετών που θα κρίνει εάν η κύρια ανάκριση των ομολόγων θα ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή. Πιθανότερες ημερομηνίες θεωρούνται αυτές μεταξύ 15 και 20 Ιουνίου. Εως τότε οι εισαγγελείς εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρώσει την εξέταση υπόπτων. Αιτία για την κλήτευση του κ. Παπαδόπουλου αλλά και για τη διαφαινόμενη κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή του με τον κ. Σημαιοφορίδη, ενδεχομένως και της διευθύντριας του ΤΕΑΔΥ Παναγιώτας Καραδήμα, αποτελούν αντιφάσεις στις καταθέσεις τους ως προς τους υπευθύνους της χρηματιστηριακής εταιρείας «Ακρόπολις», Σοφοκλή και Θεόδωρο Πρινιωτάκη. Και αυτό γιατί ο πρώην ειδικός γραμματέας διατείνεται ότι δεν τους γνωρίζει, ωστόσο από την κατάθεση του κ. Σημαιοφορίδη αλλά και της διευθύντριας του Ταμείου προκύπτουν στοιχεία για το αντίθετο. Κομβικό σημείο προς διαλεύκανση αποτελεί για τους εισαγγελείς αν ο κ. Παπαδόπουλος, παρά τους ισχυρισμούς του, γνώριζε τους υπευθύνους της «Ακρόπολις», αλλά και τις επενδύσεις του ΤΕΑΔΥ σε σύνθετα ομόλογα.

Ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του κ. Λιόγα την ερχόμενη Δευτέρα και σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσει προθεσμία. Αρμόδιες πηγές διευκρίνιζαν χθες ότι «από τη στάση του θα εξαρτηθούν τα επόμενα βήματα των εισαγγελέων», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να κληθούν σε συμπληρωματική κατάθεση πολιτικά πρόσωπα, αλλά και να γίνουν, εφόσον χρειαστεί, περαιτέρω κατ’ αντιπαράσταση εξετάσεις υπόπτων, όπως των υπευθύνων της JP Μorgaμε τη ΝΑΜ και αυτών της Ακρόπολις με του ΤΕΑΔΥ. Πέραν του κ. Παπαδόπουλου κατάθεση στον εισαγγελέα αναμένεται να δώσει τη Δευτέρα, πάντα με την ιδιότητα του υπόπτου, ο υπεύθυνος της Νorth Asset Management Γ. Παπαμαρκάκης, ενώ την ίδια ημέρα στον κ. Πεπόνη έχουν κληθεί να καταθέσουν ως ύποπτοι οι υπεύθυνοι της «Ακρόπολις». Εντός της τρέχουσας εβδομάδος πάντως αναμένεται ενώπιον του κ. Λιόγα να εμφανιστούν είτε για να καταθέσουν ως ύποπτοι είτε για να λάβουν προθεσμία τα στελέχη της JP ΜorgaΧάρης Αδαμόπουλος και Μάκης Σαββίδης, ο πρόεδρος του ΤΣΕΥΠ Παναγιώτης Μυρογιάννης, αλλά και στελέχη της γερμανικής τράπεζας HyppovereinsBank.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή