Βολές κατά ΤτΕ και «Ακρόπολις»

Βολές κατά ΤτΕ και «Ακρόπολις»

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθύνες στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και στο υπουργείο Απασχόλησης για πλημμελείς ελέγχους στην επενδυτική δραστηριότητα του ΤΕΑΔΥ επιρρίπτει στην κατάθεση που έδωσε στον εισαγγελέα Εφετών Αντώνη Λιόγα στις 4 Ιουνίου με την ιδιότητα του υπόπτου ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ κ. Αγ. Σημαιοφορίδης. Ο ίδιος επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της διευθύντριας του ΤΕΑΔΥ κ. Παναγιώτας Καραδήμα, σχετικά με τον πρώην ειδικό γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης κ. Ευγένιο Παπαδόπουλο, καταθέτοντας ότι «στις 8/9/06 δέχθηκα τηλεφώνημα στο κινητό μου από τον κ. Παπαδόπουλο ο οποίος μου είπε χαρακτηριστικά: «Τράβηξε το αυτί της «Ακρόπολις» για τις συναλλαγές του Αυγούστου». Το συγκεκριμένο σημείο έρχεται σε αντίθεση με όσα έχει καταθέσει ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος διατείνεται ότι δεν γνώριζε τους υπευθύνους της «Ακρόπολις» αλλά και τις επενδύσεις του ΤΕΑΔΥ σε σύνθετα ομόλογα. Ο κ. Σημαιοφορίδης μάλιστα αναφέρεται και σε συνάντηση που είχε οριστεί με τον κ. Παπαδόπουλο στις 12/9/06 προκειμένου να τον ενημερώσει για το υπερτιμολογημένο ομόλογο, στην οποία ο τελευταίος δεν εμφανίστηκε. Τέλος, επιρρίπτει ευθύνες στους υπευθύνους της «Ακρόπολις» και ιδιαιτέρως στον κ. Σοφοκλή Πρινιωτάκη, υποστηρίζοντας επί της ουσίας ότι παραπλάνησαν το Ταμείο.

Ως προς την Τράπεζα της Ελλάδος και το υπουργείο Απασχολησης ο κ. Σημαιοφορίδης κατέθεσε: «Πίστευα ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτικός φορέας του τρόπου διαχείρισης των ασφαλιστικών ταμείων και ως θεματοφύλακάς τους, κάνει έλεγχο των συναλλαγών των ταμείων. Ελεγχο επίσης πίστευα ότι διενεργεί και το υπουργειο Απασχόλησης που επίσης εποπτεύει το ΤΕΑΔΥ. Στέλναμε δε κάθε μήνα στο υπουργείο Απασχόλησης ενημέρωση για όλες τις συναλλαγές του ταμείου… Το γεγονός ότι το ταμείο χρησιμοποιούσε ως συμβούλους ή ως ενδιάμεσους για τις συναλλαγές του, εποπτευόμενους φορείς μού δημιουργούσε ένα αίσθημα ασφάλειας, ότι δηλαδή αυτοί οι φορείς δεν θα διενεργούσαν κάτι επιλήψιμο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή