Καραμανλής: Δεν συμψηφίζονται οι ενοχές με κραυγές

Καραμανλής: Δεν συμψηφίζονται οι ενοχές με κραυγές

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κοινό της ΟΝΝΕΔ επέλεξε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός για να δώσει απαντήσεις σχετικά με την υπόθεση των δομημένων ομολόγων. Λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για την κάλυψη των τόκων προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, ο κ. Κ. Καραμανλής, μιλώντας στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και στους «λίγους που δεν αντιλαμβάνονται ότι τα φαινόμενα διαφθοράς αντιμετωπίζονται και ότι οι υπαίτιοι οδηγούνται στη δικαιοσύνη». «Κάποιοι αρνούνται τα πάντα. Κάποιοι επιδίδονται στην καλλιέργεια απαισιοδοξίας. Κάποιοι επιχειρούν να βάλουν φραγμούς. Να πετύχουν συμψηφισμούς. Βολεύονται στη νοοτροπία της μιζέριας. Αναπτύσσουν πρακτικές οξύτητας, πόλωσης, φανατισμού. Να είστε, λοιπόν, σίγουροι: Δεν μπορούν να συμψηφίσουν τις χθεσινές ενοχές με τις σημερινές κραυγές τους. Δεν θα περάσει η παραπληροφόρηση. Δεν θα περάσει η συκοφαντία» πρόσθεσε. Ο κ. Κ. Καραμανλής απέφυγε να προσδιορίσει τον χρόνο των εκλογών, εμφανίστηκε όμως βέβαιος για την επικράτηση της Ν.Δ.: «Συνεχίζουμε τη μεταρρυθμιστική μας στρατηγική, τόσο ώς τις εκλογές όσο και -κυρίως μάλιστα- έπειτα από αυτές». Με κεντρικό θέμα τη μεταρρύθμιση στην παιδεία αλλά και την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την επιτήρηση, ο κ. Καραμανλής απάντησε στο επιχείρημα του ΠΑΣΟΚ ότι η πολιτική του κρίθηκε και καταδικάστηκε από τον λαό και συνεπώς δεν μπορεί να γίνεται αναφορά στις προηγούμενες κυβερνήσεις. «Καταδικάστηκαν και σωστά καταδικάστηκαν», υπογράμμισε, «όμως οι συνέπειες της πολιτικής τους δεν πέρασαν, με αυτές παλεύουμε εδώ και 3,5 χρόνια, αυτές εξακολουθούν να βαραίνουν την πορεία του τόπου».

Το πρωί ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παρουσία των δημοσιογράφων, οι δύο άνδρες συζήτησαν για το ταξίδι στην Αυστραλία και τη νοτιοανατολική Ασία και ο κ. Κάρ. Παπούλιας ανέφερε: «Ζήλεψα, ειδικά το Βιετνάμ, γιατί ως υπουργός Εξωτερικών δεν είχα την ευκαιρία να πάω». Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Καραμανλής αρκέστηκε να δηλώσει ότι η συζήτηση αφορούσε την πρόσφατη έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την επιτήρηση και την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρωσία.

Αύριο, ο κ. Καραμανλής θα βρεθεί, έπειτα από τρία χρόνια, στη Λάρισα, στο προσυνέδριο του κόμματος για τα αγροτικά ζητήματα, για να απευθυνθεί στο κρίσιμο, εκλογικά, αγροτικό κοινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή