Στις 21 Ιουνίου συγκαλείται η Ολομέλεια Εφετών

Στις 21 Ιουνίου συγκαλείται η Ολομέλεια Εφετών

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 21 Ιουνίου θα συγκληθεί η ολομέλεια των εφετών προκειμένου να αποφασιστεί εάν η διενέργεια της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση των ομολόγων θα ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή. Μία τέτοια εξέλιξη θεωρείται βέβαιο ότι θα επιταχύνει τους ρυθμούς των ερευνών έτσι ώστε περί τα τέλη του μηνός να απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος όσων κριθεί ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι τέλεσαν αξιόποινες πράξεις.

Στο μεταξύ, εβδομάδα εξελίξεων θα είναι η ερχόμενη, καθώς ενώπιον των εισαγγελέων εφετών κ. Αντώνη Λιόγα και Γρηγόρη Πεπόνη αναμένεται να καταθέσουν με την ιδιότητα του υπόπτου, ο αποπεμφθείς ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης κ. Ευγένιος Παπαδόπουλος, τα στελέχη της J. P. Morgan κ. Χάρης Αδαμόπουλος και Αβραάμ Σαββίδης (ο τελευταίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα), ο εκπρόσωπος της Νorth Αsset Μanagement κ. Γιώργος Παπαμαρκάκης, καθώς και οι υπεύθυνοι της εταιρείας Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, κ. Θόδωρος και Σοφοκλής Πρινιωτάκης και κ. Γ. Αποστολίδης.

Από το περιεχόμενο των καταθέσεών τους και κυρίως του πρώην ειδικού γραμματέα του υπουργείου Απασχόλησης θα εξαρτηθεί η περαιτέρω εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας δεν αποκλείεται να κληθούν να καταθέσουν συμπληρωματικά ως μάρτυρες ή και με την ιδιότητα του υπόπτου πολιτικά πρόσωπα. Χθες κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου έδωσε στον εισαγγελέα κ. Αντώνη Λιόγα ο πρόεδρος του ΤΣΕΥΠ κ. Δημήτρης Μυρογιάννης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή