Ν.Δ.: Υπεύθυνος ο Γ. Παπανδρέου για την πόλωση

Ν.Δ.: Υπεύθυνος ο Γ. Παπανδρέου για την πόλωση

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου θεωρεί η κυβέρνηση ως αποκλειστικά υπεύθυνο για το κλίμα πόλωσης που έχει δημιουργηθεί εσχάτως και δηλώνει επισήμως ότι δεν πρόκειται να τον ακολουθήσει στην πρακτική που έχει επιλέξει. Ταυτοχρόνως, όμως, προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητες προσωπικές ύβρεις και χαρακτηρισμούς οι οποίοι δεν συνάδουν με την απαίτηση της κοινωνίας για ποιότητα στον δημόσιο διάλογο, όπως αυτές τις οποίες εξαπέλυσε προ ημερών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εναντίον του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών. Το ίδιο στίγμα δίνει και ο ίδιος ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, του οποίου, σημειωτέον, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ήταν προσωπική επιλογή -και όχι ενταγμένη σε έναν γενικότερο κεντρικό σχεδιασμό- να χαρακτηρίσει τον κ. Παπανδρέου «πολιτικό κανακάρη των εγχώριων και διεθνών συμφερόντων». Ο υπουργός Οικονομίας, αν και εμφανίζεται έτοιμος να αποκρούσει οποιαδήποτε τυχόν νέα προσωπική επίθεση εκ μέρους του κ. Γ. Παπανδρέου, δηλώνει ότι δεν πρόκειται να απομακρυνθει από την πολιτική των ηπίων τόνων που μέχρι σήμερα έχει ακολουθήσει.

Η θέση αυτή εκτιμάται ότι συνιστά και έμμεση απάντηση στον προβληματισμό τον οποίο έσπευσαν να εκφράσουν συνάδελφοί του υπουργοί μετά την αιχμηρή δήλωσή του κατά του κ. Παπανδρέου.

Προβληματισμός, που αποτυπώθηκε χθες στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλου, αλλά και του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά. Ο πρώτος, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια επετέθη κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι «τον τελευταίο καιρό έχει εκτροχιαστεί ο Παπανδρέου και είναι κρίμα για τη δημοκρατία και τον πολιτικό μας πολιτισμό». Στη συνέχεια, ωστόσο, πρόσθεσε με νόημα ότι «όλοι πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων». Και κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι πρέπει «να στηρίξουμε, με κάθε τρόπο, με τη συμπεριφορά και τον λόγο μας, τον δημοκρατικό μας πολιτισμό και να αφήσουμε στην άκρη τα μικρά, ευτελή και ασήμαντα», παίρνοντας εμμέσως πλην σαφώς αποστάσεις από τη δήλωση Αλογοσκούφη. Πιο ολιγόλογος, ο κ. Σουφλιάς δήλωσε ότι η κυβέρνηση «δεν παρακολουθεί τη λογική της πόλωσης που έχει επιλέξει το ΠΑΣΟΚ και ότι πρέπει να γίνει προσπάθεια να μην πέσει το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης». Το σχόλιο του κ. Σουφλιά ερμηνεύτηκε ως επικριτικό για τον υπουργό Οικονομίας. Λίγο αργότερα, συνεργάτες του κ. Αλογοσκούφη χαρακτήριζαν αυτονόητη την παρατήρηση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, προσθέτοντας ότι «σε όλες τις ύβρεις και συκοφαντίες που έχει δεχθεί ο υπουργός Οικονομίας έχει απαντήσει πάντοτε ήπια και πολιτικά».

Η ήπια αυτή αντίδραση του υπουργού Οικονομίας εκλαμβάνεται και ως έμμεση διαβεβαίωση εκ μέρους του κ. Αλογοσκούφη ότι δεν προτίθεται να αλλάξει την τακτική που έχει ακολουθήσει έως σήμερα, ει μη μόνον αν προκληθεί, όπως έγινε από τον κ. Παπανδρέου.

Τη θέση αυτήν προσυπογράφει πλήρως και το Μαξίμου, όπως φάνηκε και από τη δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου κ. Ευ. Αντώναρου ότι η κυβέρνηση «δεν απαντά στους ίδιους τόνους και στο ίδιο ύφος, αλλά απαντά μόνον όταν προκαλείται».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή