Σταθερός στη γραμμή ότι δεν γνώριζε ο κ. Γ. Παπαμαρκάκης

Σταθερός στη γραμμή ότι δεν γνώριζε ο κ. Γ. Παπαμαρκάκης

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επέμεινε ο κ. Γ. Παπαμαρκάκης της North Asset Management (ΝΑΜ) στην κατάθεσή του ενώπιον του εισαγγελέα εφετών κ. Αντώνη Λιόγα ότι δεν γνώριζε την πορεία του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ, ενώ δέχθηκε ερωτήσεις σχετικά με τις σχέσεις του με τον πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Παν. Τσουπίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαμαρκάκης ερωτήθηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό ποια η σχέση του κ. Τσουπίδη με τη ΝΑΜ ή τη North Principal Investments LTD (NPI). Απάντησε ότι με τη NPI δεν υπάρχει καμία σχέση, ενώ όσον αφορά τη ΝΑΜ ότι ο κ. Τσουπίδης «συμμετέχει ως μέλος σε μια συμβουλευτική επιτροπή (advisory board), χωρίς καμία διοικητική, εκτελεστική ή άλλη εξουσία». Επιπλέον διευκρίνισε ότι ο κ. Τσουπίδης δεν έχει καμμία οικονομική σχέση με αυτές τις εταιρίες.

Σε ό,τι αφορά την πορεία του ομολόγου υποστήριξε ότι την πληροφορήθηκε τον Μάρτιο του 2007 από τον Τύπο, καθώς και ότι το σχέδιό του συνετάχθη από την J. P. Morgan. Επιχείρησε επίσης να «ελαφρύνει» τη θέση του κ. Πρινιωτάκη, εκ των υπευθύνων της «Ακρόπολις».

Εν τω μεταξύ, στην κατάθεση που έδωσε το περασμένο Σάββατο με την ιδιότητα του υπόπτου ο κ. Νικόλαος Μπούγος, στέλεχος της γερμανικής τράπεζας Hypovereinsbank, γίνεται αναφορά σε «παράπλευρες συμφωνίες» που έγιναν στην αγοραπωλησία του δομημένου ομολόγου. «Η σύνδεση της τράπεζας με τη χρηματιστηριακή εταιρεία «Ακρόπολις» και τα ταμεία, κατά τον χρόνο που εγένετο, είναι μία από τις δεκάδες παρόμοιες πράξεις που έκαναν και άλλες τράπεζες με χρηματιστηριακές ανάλογου βεληνεκούς, χωρίς να εγερθεί ουδέποτε η παραμικρή υπόνοια. Το γεγονός ότι στο συγκεκριμένο ομόλογο υπήρχαν παράπλευρες συμφωνίες, δεν μπορεί να επιβαρύνει τα μέρη εκείνα της αλυσίδας εκτέλεσής του, τα οποία ούτε γνώριζαν ούτε μπορούσαν να γνωρίζουν ούτε καν να διανοηθούν την ύπαρξη παράπλευρων συμφωνιών». Ο κ. Μπούγος διευκρίνισε, τέλος, ότι η επαφή μεταξύ της Hypo και της «Ακρόπολις» γινόταν μέσω του του κ. Παπαμαρκάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή