Στήριξη Αλ Γκορ σε Βαρθολομαίο

Στήριξη Αλ Γκορ σε Βαρθολομαίο

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαφή στήριξη στον θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προσωπικά στον κ. κ. Βαρθολομαίο προσέφερε χθες ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κ. Αλ Γκορ, ο οποίος επισκέφθηκε το Φανάρι.

«Είναι μεγάλη τιμή για την Τουρκία ανάμεσα σε όλα τα προτερήματά της να έχει το Πατριαρχείο στην Πόλη» υπογράμμισε ο κ. Γκόρ μετά τη 45λεπτη συνάντησή του με τον κ. κ. Βαρθολομαίο την οποία και χαρακτήρισε ως τη σημαντικότερη επαφή του στην Τουρκία.

«Μαζί με εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο τον αναγνωρίζουμε ως τον «Πράσινο Πατριάρχη» εξαιτίας της διδασκαλίας του, της ηγεσίας του και του σημαίνοντος ρόλου που διαδραμματίζει στην προσπάθεια προστασίας της ακεραιότητας της Δημιουργίας του Θεού», τόνισε ο Αμερικανός πολιτικός, ο οποίος στις ιδιαίτερες συνομιλίες που είχε με τον Πατριάρχη θέλησε να πληροφορηθεί για τις εξελίξεις στο ζήτημα της κλειστής Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

«Είχαμε και πάλι την ευκαιρία να συνεχίσουμε τον μεταξύ μας διάλογο και να ενισχύσουμε το κοινό μας ενδιαφέρον για τη σωτηρία του πλανήτη», επισήμανε ο κ. κ. Βαρθολομαίος και προσκάλεσε τον κ. Γκορ στο περιβαλλοντικό συμπόσιο που διοργανώνει το Πατριαρχείο, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, στη Γροιλανδία.

Από την Κωνσταντινούπολη ο κ. Γκορ έρχεται στην Αθήνα. Στις 12 το μεσημέρι ο ίδιος και ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής θα είναι οι ομιλητές στην εκδήλωση που διοργανώνει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής με θέμα «Κλιματική αλλαγή. Ενεργοί πολίτες για το Μέλλον του Πλανήτη». Στις 7 μ.μ. ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα δώσει διάλεξη στο Megaron Plus για «Μία ενοχλητική αλήθεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή