Συστράτευση κατά Ν.Δ. ζητεί το ΠΑΣΟΚ

Συστράτευση κατά Ν.Δ. ζητεί το ΠΑΣΟΚ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τακτική της οξύτατης επίθεσης στην κυβέρνηση θα συνεχίσει να ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι καμία από τις αιχμές που δέχεται από τη Ν.Δ. ο κ. Γ. Παπανδρέου δεν θα πρέπει να μένει αναπάντητη. Αυτό είναι το συμπέρασμα της χθεσινής συνεδρίασης του κοινοβουλευτικού συμβουλίου του κόμματος, στο οποίο μεταξύ άλλων εξετάστηκε και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να αντιδράσει το ΠΑΣΟΚ στην τεχνητή οξύτητα των τελευταίων ημερών την οποία όλοι απέδωσαν αποκλειστικά στο κυβερνών κόμμα. Κατά πληροφορίες μάλιστα ο κ. Π. Ευθυμίου έθιξε και την ανάγκη της συμμετοχής -ει δυνατόν- όλων των στελεχών στην πολιτική αντιπαράθεση, εκτιμώντας προφανώς ότι ορισμένοι έχουν επιλέξει -για τους λόγους τους- μια στάση σιωπηρής αποχής το τελευταίο διάστημα.

Η έμμεση αυτή παραίνεση του κ. Ευθυμίου προφανώς δεν έγινε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον κ. Παπανδρέου.

Τις τελευταίες ημέρες εκφράζεται στη Χαρ. Τρικούπη ο προβληματισμός για το αν είναι πολιτικώς ορθό όλο το βάρος της αντιπαράθεσης να το «σηκώνει» ο πρόεδρος του κόμματος, πόσω μάλλον όταν του επιτίθενται σε προσωπικούς τόνους ακόμη και υπουργοί. Και υπό την έννοια αυτή η παρέμβαση Ευθυμίου ερμηνεύτηκε ως ευθεία παρότρυνση στους παρισταμένους να αναλάβουν και εκείνοι τον ρόλο που τους αναλογεί, υπερασπιζόμενοι πιο ενεργά στα ΜΜΕ τόσο τους τομείς ευθύνης τους όσο και τον κ. Παπανδρέου όταν βάλλεται από υπουργικά στελέχη.

Κατά τα λοιπά, τόσο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ όσο και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης επετέθησαν και χθες με σφοδρούς τόνους στο κυβερνών κόμμα. Ο κ. Π. Ευθυμίου μάλιστα σε συνέντευξή του στον 9.84 χαρακτήρισε απαξιωτικά τον πρωθυπουργό ως «Γουλιμή», μνημονεύοντας τον πολιτευτή που καθύβριζε τον Χαρ. Τρικούπη, ενώ ο κ. Παπανδρέου ύστερα από συνάντηση με την ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών επέκρινε την κυβέρνηση που «αντί να καλύψει τα κενά στα νοσοκομεία προσλαμβάνει αγροφύλακες» και επανέλαβε τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για την ποιοτική αναβάθμιση του ΕΣΥ και 3.000 προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού κατ’ έτος.

Οξύτατη κριτική στη Ν.Δ., τέλος για την πολιτική της στον τομέα της απασχόλησης άσκησε στη διάρκεια του κοινοβουλευτικού συμβουλίου και η κ. Μαρία Δαμανάκη. Η ίδια χαρακτήρισε ψευδή όλα τα προβαλλόμενα στοιχεία για τη μείωση της ανεργίας, αλλά ουδόλως έκρινε σκόπιμο να εξηγήσει τους λόγους που η χώρα μας ούτως ή άλλως κατείχε τις τελευταίες θέσεις στην Ε.Ε. και μέχρι το 2004…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή