ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΤΟ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Χειρουργείται σήμερα ο κ. Χριστόδουλος

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Χριστόδουλος, που νοσηλεύεται από το περασμένο Σάββατο στο «Αρεταίειο» νοσοκομείο, θα υποβληθεί σήμερα τελικώς σε χειρουργική επέμβαση. Οπως αναφέρει το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν, ο αρχιεπίσκοπος «εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε πολύ καλή κατάσταση στο νοσοκομείο Αρεταίειο. Αποφασίστηκε μετά και από ιατρικό συμβούλιο ότι το γνωστό πρόβλημα της στένωσης του αυλού του εντέρου θα αντιμετωπιστεί αύριο (σ.σ. σήμερα), χειρουργικά στο νοσοκομείο μας».

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ

Παπούλιας με Βορόνιν

Οι καλές σχέσεις Ελλάδας – Μολδαβίας επιβεβαιώθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον πρόεδρο της Μολδαβίας Βλαντιμίρ Βορόνιν στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες, ενώ ο Μολδαβός ομόλογός του δήλωσε ότι η μακραίωνη σχέση των δύο χωρών βασίζεται στη φιλία. Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπάρξει ένα δώρο από τη Μολδαβία προς την Ελλάδα, η επιστροφή της οικίας που έζησε και έδρασε ο Υψηλάντης. Στη διάρκεια της συνάντησης υπεγράφησαν μνημόνια συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ο κ. Βορόνιν συναντήθηκε επίσης με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, τη γ.γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνο και την πρόεδρο της Βουλής, Αννα Μπενάκη – Ψαρούδα.

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Συνάντηση Ροκανά – Γκιουλ

Με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, συναντήθηκε χθες στην Αγκυρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών, Χαράλαμπος Ροκανάς. Ο κ. Ροκανάς επισκέφθηκε την Αγκυρα έπειτα από πρόσκληση του Τούρκου υφυπουργού Εξωτερικών, Ερτουγρούλ Απακάν, ο οποίος είναι επικεφαλής από πλευράς Τουρκίας για τις ελληνοτουρκικές διαβουλεύσεις. Η πρόσκληση έγινε ακριβώς στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που εξελίσσονται, με τον διάλογο να παραμένει ζωντανός και σε καλό επίπεδο. Η συνάντηση του γ.γ. του ΥΠ.ΕΞ. με τον κ. Γκιουλ είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τον κ. Ροκανά να διαβιβάσει τις ευχές του προς την υπουργό Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη.

ΑΦΟΡΜΗ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΣΑΛ

Επίθεση ΚΚΕ κατά Μητσοτάκη

«Οσο προκλητικές είναι οι δηλώσεις του επίτιμου προέδρου της Ν.Δ., άλλο τόσο αποκαλυπτικές είναι για τον ρόλο του σχεδίου Μάρσαλ και τη λεγόμενη αμερικανική βοήθεια» αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ, απαντώντας στις ομιλίες του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη και του υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Ν. Μπερνς σε εκδήλωση για το σχέδιο Μάρσαλ, που πραγματοποιήθηκε προχθές. Επιπλέον, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την επίσκεψη του κ. Μπερνς στη χώρα μας, το ΚΚΕ αναφέρει ότι «ο ελληνικός λαός και οι λαοί των Βαλκανίων πρέπει να επιστρέψουν τα «απαράδεκτα δώρα» που έφερε ο Τζ. Μπους στα Βαλκάνια και ο Ν. Μπερνς στην Ελλάδα».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Διάβημα Αλ. Αλαβάνου

«Πόλεμο με το κράτος της νύχτας», που λυμαίνεται τις παραλίες, κήρυξε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, στον οποίο και έθεσε το θέμα της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στις παραλίες. Ο κ. Αλαβάνος επέμεινε και στο διάβημα του δημάρχου Ελληνικού, Χρήστου Κορτζίδη, με στόχο την απομάκρυνση των κιγκλιδωμάτων, που εμποδίζουν την πρόσβαση των πολιτών στις ακτές.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΙΞΩΝΗΣ

Προφυλάκιση επιχειρηματία

Η πέμπτη κατα σειρά προφυλάκιση σημειώθηκε στην υπόθεση της παράνομης αγοραπωλησίας δασικής έκτασης στην Αιξωνή της Γλυφάδας. Συγκεκριμένα, προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του κ. Σίδερη ο επιχειρηματίας κ. Κωνσταντίνος Γεωργίου, ο οποίος πρόσφατα είχε καταδικαστεί για παρακλάδι της υπόθεσης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 12 ετών. Κατά πληροφορίες, ο επιχειρηματίας, ο οποίος εμφανιζόταν ως νόμιμος αγοραστής έκτασης στην Αιξωνή, κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι είχε την πεποίθηση πως αγόρασε την έκταση από τον νόμιμο ιδιοκτήτη. Τέλος, ελεύθερος με εγγύηση 80.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο συμβολαιογράφος Κ. Μητρέλλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή