Αντιφάσεις από τον κ. Αδαμόπουλο

Αντιφάσεις από τον κ. Αδαμόπουλο

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελαφρώς διαφοροποιημένος ως προς τον αρχικό του ισχυρισμό ότι η J.P. Morgan πούλησε το ομόλογο των 280 εκατ. ευρώ, που κατέληξε σε τέσσερα ασφαλιστικά ταμεία, στη North Asset Management (ΝΑΜ) θεωρώντας ότι η βρετανική εταιρεία θα το κρατήσει, εμφανίστηκε, καταθέτοντας χθες με την ιδιότητα του υπόπτου ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών κ. Αντώνη Λιόγα, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής τράπεζας στην Ελλάδα, κ. Χαρ. Αδαμόπουλος. Την ίδια ώρα ο πρώην υπάλληλος της j.P. Morgan στην Ελλάδα κ. Αβραάμ Σαββίδης εμφανίζεται πρόθυμος να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της τράπεζας, θεωρώντας εαυτόν εξιλαστήριο θύμα.

«Κατηγορηματικά δηλώνω ότι ούτε το Δημόσιο ούτε η J.P. Morgan γνώριζαν την περαιτέρω πορεία του ομολόγου… Αλλωστε, πεποίθηση της ομάδας της J.P. Morgan, που διεκπεραίωσε τη συναλλαγή (Alessandro Barnaba και Αβραάμ Σαββίδης) ήταν ότι το ομόλογο θα παρέμενε στην North Asset Management», είχε αναφέρει στην κατάθεση που έδωσε στις 11 Απριλίου 2007 με την ιδιότητα του μάρτυρα, ο κ. Αδαμόπουλος.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του κατάθεσης, με την ιδιότητα του υπόπτου πλέον, ο κ. Αδαμόπουλος περιορίστηκε να αναφερθεί μόνο στον εαυτό του, παραπέμποντας για τη θέση της J.P. Morgan στα όσα δήλωσε ο κ. Γιάκομπ Στοτ, γενικός διευθυντής της τράπεζας για την Ευρώπη, στις 12/6/07, στη Βουλή. «Δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν γνώριζα ούτε αν θα υπήρχε ούτε ποιος θα ήταν ο περαιτέρω μετά τη ΝΑΜ αποδέκτης του ομολόγου», αναφέρει στο υπόμνημά του ο κ. Αδαμόπουλος και προσθέτει: «Δεν είχε περιέλθει σε γνώση μου ότι το ομόλογο επρόκειτο να καταλήξει σε ασφαλιστικά ταμεία ούτε βεβαίως και γνώριζα την τιμή στην οποία απέκτησαν τα ομόλογα τα ασφαλιστικά Ταμεία».

Η κατάθεση αυτή έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα ο κ. Σαββίδης. Απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση του κ. Λιόγα, ο κ. Σαββίδης είχε κατονομάσει έξι προϊσταμένους του, που ενημέρωσε προσωπικά για τις προθέσεις της ΝΑΜ, ενώ ειδικά για τον κ. Αδαμόπουλο είχε επισημάνει: «Δεν θυμάμαι αν το είχα συζητήσει με τον κ. Χ. Αδαμόπουλο, πιθανολογώ όμως ότι το γνώριζε. Εξάλλου οι κ. Alessandro Barnaba, Χάρης Αδαμόπουλος και Patrick van der Wansem είχαν κατ’ ιδίαν επικοινωνία με τον κ. Παπαμαρκάκη καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων».

Σχολιάζοντας στην «Κ» την κατάθεση του κ. Αδαμόπουλου, ο κ. Σαββίδης ανέφερε: «Δυστυχώς ο κ. Αδαμόπουλος είναι εγκλωβισμένος γιατί εργάζεται ακόμη στην τράπεζα και τηρεί την επίσημη στάση. Συνεπώς, δεν μπορεί να πει ευθέως ότι όλοι ήξεραν ότι η North δεν θα διακρατούσε το ομόλογο». Τέλος, στον εισαγγελικό λειτουργό, ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι δεν του έχει κοινοποιηθεί γραπτώς και επισήμως ο λόγος της αποπομπής του από την J.P. Morgan και εκφράζει την πρόθεσή του να προσφύγει στα δικαστήρια, καθώς θεωρεί την απόλυσή του «άδικη, ανήθικη, παράνομη και τελείως καταχρηστική. Επίσης, θεωρώ ότι αντιμετωπίζομαι από την τράπεζα ως εξιλαστήριο θύμα», αναφέρει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή