Παρέμβαση Μαξίμου υπέρ δασών

Παρέμβαση Μαξίμου υπέρ δασών

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή απεσύρθη τελικώς η επίμαχη τροπολογία που προέβλεπε την αναστολή των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων σε δάση. Το Μέγαρο Μαξίμου εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα ήταν ευάλωτη σε κατηγορίες πως προώθησε τη σχετική ρύθμιση για ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά και ότι η τροπολογία αναιρούσε τη στρατηγική επιλογή του κ. Καραμανλή να αναδείξει σε κορυφαία κυβερνητική προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος.

Της απόσυρσης της τροπολογίας είχε προηγηθεί έντονο διάβημα του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά, ο οποίος με ανακοίνωση γνωστοποίησε ότι δεν την είχε υπογράψει, ενώ σε επικοινωνία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Μπασιάκο τόνισε ότι διαφωνεί με την ψήφισή της πριν από την ολοκλήρωση του δασολογίου. Κατά την ανακοίνωση της κυβερνητικής απόφασης στη Βουλή, ο κ. Μπασιάκος ανέφερε πως επιδίωξη της κυβέρνησης ήταν η εξεύρεση «κοινού τόπου» με την αντιπολίτευση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ομως, το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει την τροπολογία υπό την πίεση των ενδοκυβερνητικών αντιθέσεων και των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή