Στον δρόμο της επιστροφής και ομόλογο του ΤΕΑΥΦΕ

Στον δρόμο της επιστροφής και ομόλογο του ΤΕΑΥΦΕ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη ένα δομημένο ομόλογο, εικοσαετούς διάρκειας και αξίας 130 εκατομμυρίων ευρώ αναμένεται να τεθεί σε διαδικασία επιστροφής στον εκδότη του. Πρόκειται για τραπεζικό ομόλογο που έχει εκδοθεί από την ALPHA BANK. Πωλήθηκε από την Τρωύλος ΚΕΠΕΥ στο ΤΕΑΥΦΕ (ταμείο των εργαζομένων στο φάρμακο) στις 12.12.2007, δηλαδή δέκα ημέρες πριν από την επένδυση 55 εκατομμυρίων ευρώ από το ίδιο Ταμείο στο ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ.

Θέμα επιστροφής του ομολόγου με ISIN: XS0286484646 έθεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΑΥΦΕ κατά τη διάρκεια της χθεσινής του συνεδρίασης. Υπέρ της επιστροφής του ομολόγου έχει ταχθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και ο πρόεδρος του Ταμείου, κ. Π. Δεμέστιχας.

Ωστόσο, η λήψη της σχετικής απόφασης αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση, προκειμένου να συμμετάσχει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΕΑΥΦΕ, για την αγορά των ομολόγων συνεργαζόταν με την «Ακρόπολις» από τον Ιούνιο του 2003 μέχρι και τον Ιούλιο του ιδίου έτους. Τον Μάρτιο του 2004, ξεκινά συνεργασία με την ARTION χρηματιστηριακή μέσω της οποίας τοποθετείται σε 22 ομόλογα σταθερού επιτοκίου έως και τον Δεκέμβριο του 2004.

Στη συνέχεια, ως αποκλειστικός συνεργάτης στην αγορά ομολόγων εμφανίζεται η ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΧΕΠΕΥ (από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο του 2005). Οι συναλλαγές του Ταμέιου με την Τρωύλος ξεκινούν από τον Σεπτέμβριο του 2005 και ολοκληρώνονται τον περασμένο Φεβρουάριο. Ενδιαμέσως, τον Δεκέμβριο του 2006 το Ταμείο αγόρασε μέσω της «Ακρόπολις» ομόλογο σταθερού επιτοκίου 32ετούς διάρκειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή