ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

Κριτικός για Παπανδρέου και χειρισμούς κυβέρνησης

«Στο ζήτημα των ομολόγων, η τρίχα έγινε τριχιά» δήλωσε, χθες, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκης. Εκτίμησε, ότι η εμμονή του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα «θα γυρίσει μπούμερανγκ», αλλά αναγνώρισε ότι και οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα των ομολόγων «δεν ήταν καθόλου καλοί». Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, θα έπρεπε να δοθούν εξαρχής όλες οι συμβάσεις ομολόγων στη δημοσιότητα ώστε να αφαιρεθούν επιχειρήματα από τους επικριτές. Δήλωσε εξοργισμένος για τους τόνους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας -πάντως- ότι δεν συμφωνεί και με τις οξείς δηλώσεις υπουργών της Ν.Δ. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει μελλοντικά συνεργασία μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας, ενώ σχολίασε ότι ο κ. Καρατζαφέρης «δεν εκφράζει τίποτε, είναι εκκρεμές μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς, απευθύνεται απλώς στους δυσαρεστημένους».

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αναρρώνει ο αρχιεπίσκοπος

Ικανοποιητικά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου, που νοσηλεύεται για άλλο ένα 24ωρο μετά την εγχείρηση στην οποία υπεβλήθη προχθές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Αρεταίειον». Οπως αναφέρει το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν η γενική κατάσταση της υγείας του αρχιεπισκόπου είναι πολύ καλή και στην επικοινωνία του πολύ ευδιάθετος. Τον κ. Χριστόδουλο επισκέφθηκε χθες το πρωί ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής, ο οποίος του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση, ενώ στο νοσοκομείο μετέβησαν και οι υπουργοί Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου, καθώς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου..

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΑLCΟ

Προβάδισμα της Ν.Δ.

Εκτός Βουλής εμφανίζεται ο ΣΥΝ – για πρώτη φορά τον τελευταίο χρόνο σε δημοσκόπηση της εταιρείας Alco, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Αlter στο διάστημα 29 Μαΐου-6 Ιουνίου. Στην ίδια έρευνα, η διαφορά μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ελαχιστοποιείται στο 0,2% Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. εμφανίζει ποσοστό 34,2% έναντι 34% του ΠΑΣΟΚ, 6,3% του ΚΚΕ, 2,9% του ΣΥΝ, 3,3 του ΛΑΟΣ. Σημειώνεται ότι σε έρευνα της ίδιας εταιρείας τον Μάρτιο, η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας ήταν 0,5%. Συντριπτική υπέρ του κυβερνώντος κόμματος παραμένει η παράσταση νίκης. Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. διασφαλίζει προβάδισμα 54,6% έναντι 24,9% του ΠΑΣΟΚ, ενώ κατά 8,2 μονάδες προηγείται και ο Κ. Καραμανλής έναντι του Γ. Παπανδρέου στο ερώτημα περί καταλληλότερου πρωθυπουργού. Αντιθέτως, οι θετικές γνώμες για τους δύο αρχηγούς κινούνται περίπου στα ίδια επίπεδα, με τον πρωθυπουργό να εξασφαλίζει ποσοστό 46,7% έναντι 46% του Γ. Παπανδρέου. Υψηλά, τέλος, είναι τα ποσοστά συσπείρωσης των δύο μεγάλων κομμάτων, με το ΠΑΣΟΚ, όμως, να προηγείται της Ν.Δ. με ποσοστό 79,2% έναντι 77%.

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

Ο πρωθυπουργός στην Πορτογαλία

Στην Πορτογαλία, για επίσημη επίσκεψη, βρίσκεται από το βράδυ χθες ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής. Η χώρα της Ηβηρικής Χερσονήσσου, αναλαμβάνει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2007 και στο, πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός, θα συναντηθεί σήμερα διαδοχικά με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης κ. Λουίς Μάρκες Μέντες, με τον πρόεδρο της Πορτογαλίας κ. Καβάκο Σίλβα και τέλος θα μετάσχει σε γεύμα εργασίας το οποίο του παραθέτει ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας κ. Σόκρατες στην πρωθυπουργική κατοικία. Ο κ. Καραμανλής αναμένεται απόψε να επιστρέψει στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή