Κόντρα Ν.Δ. – ΣΥΝ για τις παραλίες

Κόντρα Ν.Δ. – ΣΥΝ για τις παραλίες

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκρηκτική αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του Συνασπισμού κ. Αλ. Αλαβάνου και του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γ. Ορφανού για την παραλία του Ελληνικού με βαρύτατες εκφράσεις για «κυβερνήσεις μπράβων» και «απαράδεκτες αυτοδικίες», σημειώθηκε για μία ακόμη φορά χθες στο Κοινοβούλιο. Πρωταγωνιστής ο πρόεδρος του ΣΥΝ, ο οποίος είτε διαμαρτύρεται γιατί δεν του απαντά αυτοπροσώπως ο πρωθυπουργός είτε όταν αποδέχεται να συνομιλήσει με εποπτεύοντα υπουργό, ξεσπάει κατά κυβερνητικών βουλευτών «για ανοίκειες πολιτικά εκφράσεις που εξωθούν τη συζήτηση σε λαϊκίστικη αντιπαράθεση».

Ο κ. Αλ. Αλαβάνος, που απευθυνόταν και χθες στον πρωθυπουργό για το θέμα της παραλίας του Ελληνικού, αποδέχθηκε να του απαντήσει ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού, αλλά ειρωνεύτηκε τον απουσιάζοντα πρωθυπουργό: «Ο μαθητής είναι σήμερα δικαιολογημένος, έχει χαρτί από τον γιατρό. Λείπει στην Πορτογαλία». Από την πλευρά του ο κ. Γ. Ορφανός με ήπιο τόνο ανέφερε στην πρωτολογία του ότι από το τέλος Μαΐου έχουν σταλεί οι συμβάσεις που ισχύουν για τις χρήσεις της παραλίας του Ελληνικού στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να αποφανθεί και σε περίπτωση που διαπιστωθεί παρανομία είναι αυτονόητη η λύση τους. Τόνισε ότι τα κάγκελα στην παραλία υπάρχουν από τη δεκαετία του ’70 και ότι οι συμβάσεις οριστικοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση λίγο πριν από τις εκλογές του 2004 χωρίς τότε να υπάρξει καμία διαμαρτυρία: «Πρέπει όμως, κατέληξε, να επιλέγουμε και να συμφωνούμε στα μέσα με τα οποία διεκδικούμε, γιατί οι τάσεις αυτοδικίας δεν λειτουργούν θετικά».

Ιδιαίτερα οξύς ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε λόγο για «στήριξη της νομοθεσίας της χούντας που έβαλε τα κάγκελα» και υποστήριξε ότι σήμερα κυβερνούν οι μπράβοι της νύχτας. Τόνισε ότι υπάρχει απόφαση του ΣτΕ του 1998 με υπογραφή του κ. Μ. Δεκλερή, προέδρου του Ε΄ Τμήματος, που ακυρώνει τη σύμβαση με συγκεκριμένο παραλιακό κέντρο, καθώς και προεδρικό διάταγμα του 2004 που απαγορεύει παρόμοιες χρήσεις στην παραλία: «Είστε κυβέρνηση ή μπράβοι και μιλάτε για αυτοδικία» ήταν η κατάληξή του που προκάλεσε την οξεία απάντηση και από την άλλη πλευρά.

Ο κ. Ορφανός έκανε λόγο για σαφή πολιτική εκμετάλλευση, υπενθυμίζοντας ότι ο Δήμος Ελληνικού δίνει την άδεια για τις χρήσεις και κάνει τους ελέγχους: «Απευθυνθείτε στον δήμαρχο που μετήλθε άλλα μέσα.

Για μπράβους να απευθυνθείτε σε αυτούς που γνωρίζετε. Να πάει ο δήμος που δίνει τις άδειες να δει το θέμα του. Αν κάτι δεν λειτουργεί απευθυνθείτε στον δήμαρχο». Εσπευσε όμως να επιτεθεί και στον κ. Αλαβάνο κάνοντας λόγο για απαράδεκτους υπαινιγμούς: «Κάνοντας θόρυβο, μόνον εντυπώσεις δημιουργείτε. Δεν ήμασταν εμείς κυβέρνηση για να εφαρμόσουμε την απόφαση Δεκλερή. Εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε σε αυτές τις μεθόδους. Λέμε οι παραλίες στους πολίτες, αλλά όχι για να τις εκμεταλλευτεί πολιτικά κάποιος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή