Αλ Γκορ: Με πολεμούν οι εταιρείες πετρελαίου

Αλ Γκορ: Με πολεμούν οι εταιρείες πετρελαίου

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Θα είχα κάνει τα δικά μου λάθη αν είχα εκλεγεί πρόεδρος». Με αυτήν την αφοπλιστική απάντηση ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Αλ Γκορ, σχολιάζει το πώς θα έμοιαζε ο κόσμος μας αν είχε εκλεγεί εκείνος και όχι ο Τζορτζ Μπους το 2000. Ο κ. Γκορ στη συνέντευξή του στην «Κ» αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία ξανά το 2008, αλλά επιμένει πως έχει βρει τον ρόλο του μετά την πολιτική του καριέρα. Ο πρώην αντιπρόεδρος μιλάει όμως κυρίως για το περιβάλλον, για το πώς «ξύπνησε» στις ΗΠΑ η περιβαλλοντική συνείδηση τα τελευταία χρόνια, αλλά και για τον πόλεμο που αντιμετωπίζει από τις εταιρείες πετρελαίου, οι οποίες επιχειρούν να αντικρούσουν τα επιχειρήματά του για το φαινόμενο του θερμοκηπίου με «ψευδοεπιστήμη».

Ο κ. Γκορ δεν κρύβει όμως και την αγάπη του για την Ελλάδα και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ή τον «πράσινο Πατριάρχη» όπως τον αποκαλεί. Την ίδια στιγμή δεν μασάει τα λόγια του σε σχέση με τον κ. Μπους, εστιάζοντας τη σφοδρή κριτική του κυρίως στον πόλεμο στο Ιράκ, τον οποίο χαρακτηρίζει «κορυφαίο στρατηγικό λάθος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή