Καταπέλτης εισαγγελέων με το πόρισμα των ομολόγων

Καταπέλτης εισαγγελέων με το πόρισμα των ομολόγων

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαρύτατες κατηγορίες για σειρά κακουργηματικών πράξεων περιλαμβάνονται στο εισαγγελικό πόρισμα για τη διαδρομή του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ που από χθες έχει παραδοθεί στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γιώργο Κολιοκώστα. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή ή το αργότερο τη Δευτέρα θα απαγγελθούν κατηγορίες εις βάρος 30 περίπου ατόμων και ειδικότερα κατά μελών διοικήσεων των ασφαλιστικών ταμείων και υπευθύνων των εταιρείων οι οποίες ενεπλάκησαν στην υπόθεση, από την J.P. Morgan, τη North Asset και την Hypo μέχρι τις χρηματιστηριακές Αrtioκαι «Ακρόπολις».

Πάντως, εισαγγελικοί κύκλοι δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο οι κατηγορίες που θα απαγγελθούν να στρέφονται κατά παντός υπευθύνου και να προσωποποιηθούν από τον εφέτη ανακριτή, ο οποίος θα αναλάβει την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Μεταξύ των κατηγορουμένων αναμένεται να είναι και ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης κ. Ευγένιος Παπαδόπουλος.

Αίτημα για εξεταστική

Αίτημα συγκρότησης εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση του ομολόγου, το οποίο η κυβέρνηση αναμένεται να απορρίψει, υπέβαλε χθες το ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή