Προστασία μαρτύρων με νόμο ζητεί η ΓΣΕΕ

Προστασία μαρτύρων με νόμο ζητεί η ΓΣΕΕ

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεργάτης χρηματιστηριακής ιδιωτικής τράπεζας ήταν ο κομιστής της πρότασης για αγορά δομημένου 10ετούς διάρκειας, που κατατέθηκε σε δύο τουλάχιστον Ταμεία με λογότυπο της J. P. Morgan Securities τον Σεπτέμβριο του 2006, όπως αποκάλυψε η «K» στο φύλλο της 17.6.07.

Σήμερα, στην Ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρός της κ. Γ. Παναγόπουλος αναμένεται να ανακοινώσει πρόταση προς τα κόμματα για την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα ευνοϊκής μεταχείρισης και προστασίας σε όλους όσοι βοηθήσουν -με την προσκόμιση πραγματικών στοιχείων- την εξιχνίαση της υπόθεσης των ομολόγων. Σε αυτήν την πρωτοβουλία οδηγείται, όπως δήλωσε στην «K», και από «την επιχείρηση επίρριψης ευθυνών αποκλειστικά και μόνο στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων». Επίσης, ο κ. Παναγόπουλος αναμένεται να ενημερώσει και για την τύχη του υπομνήματος που κατέθεσε από κοινού με την ΑΔΕΔΥ στη βρετανική FSΑ.

Χθες, εν αναμονή του εισαγγελικού πορίσματος, η αγωνία στο εσωτερικό των ασφαλιστικών ταμείων είχε κορυφωθεί. Το ήδη βαρύ κλίμα επέτειναν και οι προχθεσινές δηλώσεις του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Παράγοντες των ασφαλιστικών φορέων επέμειναν πως ναι μεν το νομοθετικό πλαίσιο εξαιρεί από τον έλεγχο της κεντρικής τράπεζας τις επενδύσεις σε ομόλογα του Δημοσίου και των ελληνικών τραπεζών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν γνώριζε το περιεχόμενο της επένδυσης σε δομημένα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι για την αγορά του δομημένου ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ είχε ενημερωθεί η Τράπεζα της Ελλάδος από τις 16 Νοεμβρίου του 2006. Δεύτερη ενημέρωση για την αγορά του δομημένου ομολόγου με valeur έως την ημερομηνία συναλλαγής, στις 22 Φεβρουαρίου 2007, έγινε και στις 8 Φεβρουαρίου, με την προσκόμιση και της απόφασης του διοικητικού συμβουλίου.

Επίσης, εκπρόσωποι των διοικητικών συμβουλίων σημειώνουν πώς άπαντες -μηδέ εξαιρουμένων και των αρμόδιων διευθύνσεων του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας- γνώριζαν όλες τις συναλλαγές των Ταμείων αλλά και τις χρηματιστηριακές εταιρείες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σχετικές μαρτυρίες θα επιβεβαιωθούν σε εύθετο χρόνο και με το κατάλληλο υλικό, το οποίο δεν έχει κατατεθεί, επί του παρόντος, στους αρμόδιους εισαγγελείς. H αποκάλυψή του θα δώσει μιαν άλλη διάσταση σε αυτό που μέχρι σήμερα εμφανίζεται απλώς ως… σιωπηρή συνεννόηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή