ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΗΛΩΣΗ EY. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

«Ναι» υπό προϋποθέσεις στην αντιπυραυλική ασπίδα

«Καθαρά αποτρεπτικό σύστημα, που μας βρίσκει σύμφωνους υπό τις προϋποθέσεις που έχουμε θέσει» χαρακτήρισε την αντιπυραυλική ασπίδα ο υπουργός Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε δηλώσεις του χθες, μετά τη συνάντησή του με τον νέο υπουργό Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας Χριστόδουλο Πασιαρδή. «Η αντιπυραυλική ασπίδα», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, «είναι καθαρά αμυντικό σύστημα, σε περίπτωση που υπάρξει μια επιθετική κίνηση από κάποιο κράτος και νομίζω πως ό,τι βοηθάει στη διατήρηση της ειρήνης και ό,τι είναι αποτρεπτικό, μας βρίσκει σύμφωνους υπό τις προϋποθέσεις πάντοτε που έχουμε θέσει… Πρέπει κατ’ αρχήν να δούμε ποιος είναι ο κίνδυνος, από τι πρέπει να προστατευθούμε. Εάν πράγματι υπάρχει κίνδυνος πιστεύει κανείς ότι πρέπει να μείνουν απροστάτευτες οι χώρες; Δεν είναι, επαναλαμβάνω, ένα επιθετικό όπλο ούτε ένα επιθετικό οπλικό σύστημα, είναι καθαρά αποτρεπτικό. Γνωρίζετε άλλωστε, απ’ ό,τι δημοσιοποιήθηκε στις συζητήσεις Μπους – Πούτιν, ότι αναφέρθηκε ο πρώτος στο θέμα του Ιράν, πως μπορεί να υπάρξει από εκεί απειλή. Εάν πράγματι μπορεί να υπάρξει πύραυλος ο οποίος να απειλεί την Ευρώπη πιστεύετε ότι δεν πρέπει να υπάρχει αποτρεπτικό οπλικό σύστημα για κάτι τέτοιο; Γι’ αυτό συζητούμε λοιπόν. Δεν είναι κάτι το επιθετικό. Οι ενστάσεις οι οποίες είχαν εκφραστεί, αν δείτε, είναι για τις διμερείς συμφωνίες». Ακόμα, ο κ. Μεϊμαράκης υπενθύμισε την ελληνική θέση να συζητηθεί το θέμα στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ – Ρωσίας.

ΟΜΑΛΗ H ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ TOY

O Αλαβάνος στον Αρχιεπίσκοπο

Ομαλή χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες ιατρούς η μετεγχειρητική πορεία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλου. Σύμφωνα με το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν ο Αρχιεπίσκοπος «παρουσίασε βελτίωση στη μετεγχειρητική δυσλειτουργία του πεπτικού συστήματος» και υπεβλήθη σε ειδικό ακτινολογικό έλεγχο. «Το γεγονός ότι είναι απύρετος και πως οι ζωτικές του λειτουργίες είναι πολύ καλές είναι δηλωτικά καλής τελικής έκβασης», σημειώνεται. Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων και των βιοψιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος συγκινημένος από τις αντιδράσεις των πιστών θα ευχαριστήσει σήμερα με γραπτή του δήλωση όλους όσοι του συμπαραστέκονται στην περιπέτεια της υγείας του. Το μεσημέρι θα τον επισκεφθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ενώ χθες τον συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλ. Αλαβάνος. «Ηταν μια πράξη ανθρώπινης αλληλεγγύης» είπε ο κ. Αλαβάνος, ο οποίος ευχήθηκε στον κ. Χριστόδουλο «να επιστρέψει γρήγορα στα καθήκοντά του».

Για να υποχρεωθουν σε συνεργασια Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ

Μάνος υπέρ μικρών κομμάτων

Την ελπίδα το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών να αναγκάσει σε συνεργασία Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη χθες ο κ. Στέφανος Μάνος. «Υπάρχει η ελπίδα, αν συμβεί κάτι τέτοιο, χρόνια προβλήματα που όλες οι κυβερνήσεις αποφεύγουν, όπως ο διάβολος το λιβάνι, να αντιμετωπιστούν» επισήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής, αναφέροντας ως μείζονα ζητήματα τη δημόσια Διοίκηση, την Παιδεία, το Ασφαλιστικό. Ο κ. Μάνος ζήτησε από τους ψηφοφόρους να στερήσουν την αυτοδυναμία από Ν.Δ. ή ΠΑΣΟΚ, ενισχύοντας τα μικρότερα κόμματα, εξηγώντας ότι τότε ο λαός θα έχει δώσει το μήνυμα «βρείτε τα επιτέλους για να τακτοποιηθούν τα προβλήματα». Καταδίκασε επίσης τις μονοκομματικές κυβερνήσεις «που δεν μπόρεσαν να λύσουν κανένα από τα σοβαρά προβλήματα» και χαρακτήρισε την κυβέρνηση της Ν.Δ. απογοήτευση. Κάλεσε μάλιστα να υπερψηφιστούν τα μικρότερα κόμματα (ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΛΑΟΣ) αν και αναγνώρισε ότι μαζί τους τον χωρίζει άβυσσος. Με δεδομένη τη μη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μάνος έκλεισε και τα σενάρια επανεκλογής του με τις λίστες της Ν.Δ.: «Ούτε η Ν.Δ. έχει αυτήν την πρόθεση ούτε φυσικά κι εγώ».

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΥΠΡΟΥ

Συνέχιση τριμερούς ζητεί το ΔΗΚΟ

Στις 30 Ιουνίου, σε ειδική συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής, πρόκειται να ληφθεί η τελική απόφαση του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) για τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο. Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το ΔΗΚΟ αναφέρεται ότι ο γ.γ. κ. Κυριάκος Κενεβέζος απηύθυνε επιστολή – πρόσκληση προς τα μέλη του κόμματος για τη συνεδρία, στην οποία αναφέρει ότι στόχος του ΔΗΚΟ είναι «η συνέχιση της τριμερούς συνεργασίας και της σημερινής διακυβέρνησης του τόπου στη βάση των αρχών και των κατευθυντηρίων γραμμών που έχουν συμφωνήσει τα τρία κόμματα πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2003, με περαιτέρω εμπλουτισμό και διεύρυνσή τους», υπό τον νυν πρόεδρο κ. T. Παπαδόπουλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή