Διώξεις κατά συγκεκριμένων προσώπων και in rem

Διώξεις κατά συγκεκριμένων προσώπων και in rem

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπό το πρίσμα της Ολομέλειας των Εφετών τίθενται σήμερα τα συμπεράσματα της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργήθηκε τους τελευταίους τρεις μήνες από τους εισαγγελείς Εφετών κ. Αντώνη Λιόγα και Γρηγόρη Πεπόνη για την υπόθεση των ομολόγων. Η Ολομέλεια, αφού λάβει υπ’ όψιν και την εισήγηση του προϊσταμένου της διοίκησης του Εφετείου κ. Βασίλη Φούκα, θα αποφασίσει για την ανάθεση ή μη της υπόθεσης σε εφέτη-ανακριτή και εν συνεχεία θα παραγγείλει στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Γιώργο Κολιοκώστα την απαγγελία κακουργηματικών κατηγοριών σε βάρος περίπου 30 προσώπων.

Μετά τη σχετική παραγγελία της Ολομέλειας, ενδεχομένως και αύριο, ο κ. Κολιοκώστας θα απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος όσων οι δύο εισαγγελείς συγκέντρωσαν επαρκή στοιχεία για την τέλεση αξιοποίνων πράξεων εκ μέρους τους. Σημειώνεται ότι τόσο ο κ. Λιόγας όσο και ο κ. Πεπόνης κατέληξαν στη διάπραξη συγκεκριμένων κακουργηματικών πράξεων τις οποίες «αποδίδουν» σε συγκεκριμένα πρόσωπα που, στην πλειονότητά τους, κατέθεσαν ενώπιόν τους με την ιδιότητα του υπόπτου.

Βάσει του πορίσματος, ο κ. Κολιοκώστας θα απαγγείλει κατηγορίες για τα κακουργηματικά αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απιστίας, απάτης σε βάρος του Δημοσίου, υπόθαλψης εγκληματία αλλά και της φοροδιαφυγής. Οι κατηγορίες θα απαγγελθούν κατά συγκεκριμένων προσώπων, ο ρόλος και οι ευθύνες των οποίων αναλύονται στο εισαγγελικό πόρισμα, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου, ο οποίος ενδεχομένως εντοπιστεί στο πλαίσιο της ανάκρισης, που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα διενεργηθεί από εφέτη-ανακριτή.

Μεταξύ αυτών, που θα καταστούν κατηγορούμενοι θα περιλαμβάνονται, κατά πληροφορίες, οι υπεύθυνοι των χρηματιστηριακών εταιρειών «Artion» και «Ακρόπολις», οι πρόεδροι και τα μέλη των διοικήσεων των ΤΕΑΠΟΚΑ, ΤΣΕΥΠ, ΤΕΑΔΥ, ΤΕΑΔΥ, στελέχη της J.P. Morgan, της North Asset Management και της γερμανικής τράπεζας Hypoverreins-bank. Περαιτέρω, κατά πληροφορίες, κατηγορούμενος θα καταστεί και ο πρώην ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης Ευγένιος Παπαδόπουλος καθώς σε βάρος του έχουν προκύψει στοιχεία οτι τέλεσε το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία, το οποίο συνίσταται στις πρακτικές που εφάρμοζε η χρηματιστηριακή εταιρεία «Ακρόπολις», στο πλαίσιο των συναλλαγών της με τα ταμεία. Τέλος, εξαιρετικά πιθανό είναι να απαγγελθούν κατηγορίες και σε βάρος στελεχών της Τραπέζης της Ελλάδος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή