Η κυβέρνηση απορρίπτει την εξεταστική επιτροπή

Η κυβέρνηση απορρίπτει την εξεταστική επιτροπή

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε διά του υπουργού Απασχόλησης χθες στη Βουλή ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των ομολόγων. «Εξυπηρετεί ένα κομματικό μικροεμπόριο στο οποίο αναλίσκεστε ανιαρά και μονότονα τρεις μήνες τώρα, παρότι τα ίδια τα στελέχη σας λένε ότι δεν κερδίζετε τις εκλογές μόνο με τα ομόλογα», τόνισε ο κ. Β. Μαγγίνας απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση και σε κάποιες περίεργες διαδόσεις -αγνώστου προελεύσεως και μάλλον προβοκατόρικες- ότι η κυβέρνηση θα ήταν διατεθειμένη να δεχθεί η έρευνα της Εξεταστικής να καλύψει όλη την περίοδο από το 1999 μέχρι σήμερα: «Οταν το θέμα ερευνάται από δύο εισαγγελείς, όταν σήμερα-αύριο απαγγέλλονται κατηγορίες και ορίζεται εφέτης ανακριτής, όταν ερευνά η επιτροπή του κ. Ζορμπά, καθώς και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, πώς θα ήταν δυνατόν να γίνει δεκτή η σύσταση εξεταστικής επιτροπής; Η κυβέρνηση δεν έχει τίποτε να κρύψει ή να φοβηθεί. Εσείς συγκαλύπτατε και προστατεύατε τους φίλους σας», υπογράμμισε ο κ. Μαγγίνας.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου σε μία ρελάνς πολιτικού εντυπωσιασμού και για να κρατήσει τα κόμματα της Αριστεράς ως συμμάχους αντέτεινε να αποδεχθεί το κόμμα του τον έλεγχο μέσω της εξεταστικής και στο παρελθόν, όπως ζητούν ΚΚΕ (από το 1950) και ΣΥΝ (από το 1999). Παράλληλα όμως απάντησε στον υπουργό με επίθεση κατά της Δικαιοσύνης θεωρώντας ότι χειραγωγείται από την κυβέρνηση: «Τι έγινε με την υπόθεση των υποκλοπών; Τι έγινε με τις απαγωγές των Πακιστανών; Ολα στη λογική της συγκάλυψης και έχετε επιστρατεύσει όλους τους θεσμούς. Οι εισαγγελείς βλέπουν τα εγκλήματα, αλλά δεν βλέπουν ποιοι τα έχουν διαπράξει».

Εντονα επικριτική και προς τα δύο μεγάλα κόμματα ήταν η πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα που έκανε μάλιστα και ένα δηλητηριώδες σχόλιο κατά του ΠΑΣΟΚ: «Εγώ είπα ότι είναι συνυπεύθυνο το ΠΑΣΟΚ. Δεν με ενδιαφέρει πού γέρνει περισσότερο η πλάστιγγα, αλλά όσα περισσότερα χρόνια είσαι στην εξουσία, τόσο περισσότερα κακά κάνεις». Η κ. Παπαρήγα κατέληξε γνωστοποιώντας ότι το κόμμα της δεν θα συμμετάσχει στη συζήτηση επί των άρθρων του σχετικού νομοσχεδίου. «Εμείς παραλάβαμε το ’93 τα αποθεματικά των Ταμείων στα 3 δισ. και σήμερα με τα δικά μας μέτρα είναι στα 30, τα ακούτε κ. Παπαρήγα;», ανταπάντησε ο κ. Μιλτ. Παπαϊωάννου. Τη διαφωνία τους με την ανάληψη του βάρους πληρωμής των τόκων των 3 εκατ. από το επιστραφέν ομόλογο των 280 εκατ. εξέφρασαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Στ. Μάνος εξέφρασε διαφωνίες με το νέο θεσμικό πλαίσιο επενδύσεων των Ταμείων τονίζοντας ότι κινείται στη λογική χρηματοδοτήσεως του δημοσίου χρέους και όχι στην αξιοποίηση της περιουσίας τους, ενώ επανέλαβε ότι διαφάνεια δεν θα υπάρξει όσο τα Ταμεία δεν καταθέτουν ισολογισμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή