Μύδροι Πάγκαλου κατά «Ριζοσπάστη»

Μύδροι Πάγκαλου κατά «Ριζοσπάστη»

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ένταση στις, ήδη διαταραγμένες, σχέσεις μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ προκάλεσε η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε χθες ο κ. Θ. Πάγκαλος κατά της εφημερίδας «Ριζοσπάστης». Κλιμακώνοντας την κόντρα Χαριλάου Τρικούπη και Περισσού ο πρώην υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε, από τη δημόσια τηλεόραση, το δημοσιογραφικό όργανο του ΚΚΕ «το χυδαιότερο έντυπο στην ελληνική δημοσιογραφία», υποστηρίζοντας ότι «έχει εξαπολύσει λυσσαλέα επίθεση εναντίον μου». Οι διαδοχικές όμως δηλώσεις του πληθωρικού πολιτικού δεν προκάλεσαν μόνον την αντίδραση του ΚΚΕ, αλλά και την ενόχληση του Συνασπισμού. Επίσης, προβληματισμό στη Χαριλάου Τρικούπη προκάλεσε το γεγονός ότι το κορυφαίο στέλεχος εμφανίστηκε να αναγνωρίζει δημοσίως ότι «το ΠΑΣΟΚ ανακάμπτει με πολύ βραδύ ρυθμό».

Ειδικότερα, αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι η ψήφος στα μικρά κόμματα δεν έχει νόημα, δεδομένου ότι κανένα από αυτά δεν μιλά για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών. Αμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του ΣΥΝ κ. Αλέκου Αλαβάνου, ο οποίος κάλεσε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να επαναφέρει στην τάξη τον κ. Πάγκαλο. «Αυτή η ακραία επίθεση ότι τα μικρά κόμματα της Αριστεράς δεν έχουν λόγο ύπαρξης μέσα στο Κοινοβούλιο, είναι μια αντιδημοκρατική τοποθέτηση στην οποία πιστεύω ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να πάρει θέση», σημείωσε ο κ. Αλαβάνος, την ίδια ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος απολάμβανε την «κεντροαριστερή αντιπαράθεση» δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση σέβεται απόλυτα «τον θεσμό και τους κανόνες της ελευθεροτυπίας».

Ο κ. Πάγκαλος, όπως προαναφέρθηκε, εξαπέλυσε βέλη και προς το εσωτερικό του κόμματος, έστω και υπό τη μορφή της προσωπικής αυτοκριτικής. «Ανακάμπτουμε με πολύ βραδύ ρυθμό, δεν επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη που είχα κάνει πριν από 1-2 χρόνια ότι θα ερχόμασταν πρώτοι», επισήμανε ο κ. Πάγκαλος, επαναλαμβάνοντας «είχα την πεποίθηση ότι θα είχαμε ταχύτερη ενίσχυση». Ο κ. Πάγκαλος εμφανίστηκε να μη συμμερίζεται την αισιοδοξία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για νίκη, λέγοντας ότι ο ίδιος διατηρεί μια «μικρή ελπίδα μετατροπής της ποιότητας σε ποσότητα», καθώς «η κοινωνία βρίσκεται στην αρχή της διαμόρφωσης ενός πολιτικού ρεύματος εναντίον της κυβέρνησης και μέχρι ενός σημείου και ο κ. Καραμανλής ο ίδιος δεν είναι πια στο απυρόβλητο».

Η επίσημη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις δηλώσεις του κ. Πάγκαλου αφορούσε μόνον τον Συνασπισμό. Ο κ. Π. Ευθυμίου έκανε λόγο για «προσθαφαιρέσεις ή ερμηνείες επί των δηλώσεων του κ. Πάγκαλου», τις οποίες και απέδωσε σε μη πλήρη ενημέρωση του κ. Αλαβάνου. Επισήμανε δε ότι, εν τέλει, «μόνον ο λαός ορίζει τον ρόλο και τη δύναμη κομμάτων όπως και τη θέση τους στη Βουλή». Εις ό,τι αφορά τα σχόλια για τον Ριζοσπάστη, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σχολίαζαν ότι «από τη στιγμή που ο Περισσός αποφάσισε να επιτεθεί προσωπικά στον κ. Πάγκαλο, και αυτός απαντά σε προσωπικό επίπεδο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή