Στην Επιτροπή Θεσμών ο κ. Κεδίκογλου

Στην Επιτροπή Θεσμών ο κ. Κεδίκογλου

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή – πρόσκληση στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ρωμύλο Κεδίκογλου να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου τα μέλη της να του απευθύνουν ερωτήσεις για ζητήματα που σχετίζονται τόσο με την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, όσο και με τις πληροφορίες που φέρουν τον ανώτατο δικαστικό λειτουργό να έχει εμπλοκή στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου, αναμένεται να στείλει σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπήςκ. Αν Καραμάριος, κατόπιν αιτήματος της αντιπολίτευσης.

Θα τους απαντήσει

Σχετική επιστολή είχαν στείλει προχθές τέσσερις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (Απ. Κακλαμάνης, Ε. Βενιζέλος, Φ. Πετσάλνικος, Μ. Παπαϊωάννου) και ο βουλευτής του Συνασπισμού κ. Φ. Κουβέλης. Κατά την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής, προκλήθηκε ένταση, καθώς ο κ. Καραμάριος περιορίστηκε αρχικώς να πει ότι στα «πολύ σοβαρά» θέματα που θέτουν με την επιστολή τους οι βουλευτές, θα τους απαντήσει «αύριο» (σήμερα). Και πάντως, πρόσθεσε, ο κ. Κεδίκογλου θα έρθει στην επιτροπή «το συντομότερο δυνατόν».

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ χαρακτήρισαν γενικόλογη την τοποθέτηση του προέδρου της Επιτροπής, και αφού σημείωσαν πως η θητεία του κ. Κεδίκογλου λήγει στο τέλος Ιουνίου, επισήμαναν την ανάγκη να προσέλθει ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου άμεσα στο Κοινοβούλιο, προκειμένου να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που εγείρονται.

«Η θέση σας δεν καλύπτει το αίτημά μας», επισήμανε ο κ. Φ. Πετσάλνικος. «Να ορίσετε ημέρα ακροάσεως του κ. Κεδίκογλου. Οτιδήποτε άλλο δεν περιποιεί τιμή ούτε σε εσάς ούτε στο Κοινοβούλιο», σχολίασε ο κ. Κουβέλης, ενώ σε ανάλογες παρατηρήσεις προέβησαν οι κ. Κακλαμάνης, Παπαϊωάννου και Βενιζέλος.

Οι πιέσεις ήταν έντονες και αποτέλεσμά τους ήταν να πει ο κ. Καραμάριος ότι σήμερα θα στείλει πρόσκληση στον κ. Κεδίκογλου.

Στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου αναφέρονται με χθεσινή τους ερώτηση, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή -όπως αναφέρουν- νέες καταγγελίες για τον κ. Κεδίκογλου, σύμφωνα με τις οποίες ο υιός του Φαίδων, «διορίστηκε ως δικηγόρος και σε υπόθεση για την οποία ο πατέρας του είχε προχωρήσει σε διώξεις δικαστών».

Υψηλοί τόνοι

Ανεβάζοντας δε κατακόρυφα τους τόνους της αντιπολιτευτικής κριτικής, οι κ. Μ. Καρχιμάκης, Γ. Παρασκευάς, Λ. Γρηγοράκος, Μ. Μπόλαρης, Αγγ. Μανωλάκης, Β. Παπαχρήστος, Τ. Ρήγας, Τ. Αντωνακόπουλος και Χρ. Αηδόνης μεταξύ άλλων τονίζουν: «Το κύρος του θεσμού του προέδρου του Αρείου Πάγου έχει πληγεί ανεπίτρεπτα, όχι μόνο από τις παράνομες πρακτικές που ακολουθεί ανερυθρίαστα ο διορισμένος «εκλεκτός» της κυβέρνησης, αλλά κυρίως από την κυβερνητική συγκάλυψη και την άρνηση του υπουργού Δικαιοσύνης να εκκινήσει τις συνταγματικές προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή