Τα «σημάδια» δείχνουν εκλογές

Τα «σημάδια» δείχνουν εκλογές

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε καθαρά προεκλογικούς ρυθμούς κινείται πλέον η κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι τυπικά τουλάχιστον, ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Χθες, ο πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής αξιοποίησε τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του υπουργείου Παιδείας, για να επαναβεβαιώσει ότι την αιχμή του προεκλογικού δόρατος της Ν.Δ. θα αποτελέσουν οι μεταρρυθμίσεις, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι οικονομικές εξαγγελίες στις οποίες θα προβεί την Κυριακή από την Πάτρα, όπου θα λάβει μέρος στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της Ν.Δ. για την οικονομία.

Την ίδια ώρα, και παρά την προσπάθεια του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου να αποσυνδέσει την επικείμενη απόφαση της κυβέρνησης για παράταση κατά μία εβδομάδα των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής από τον χρόνο των εκλογών, αποτελεί γενικευμένη εκτίμηση ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι απόρροια της βούλησης της κυβέρνησης να ολοκληρώσει κρίσιμες νομοθετικές πρωτοβουλίες προ των εκλογών.

Στο ενδοκυβερνητικό προσκήνιο, πάντως, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε χθες στις αιχμές που φέρεται να άφησε εναντίον συναδέλφων του ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης για έλλειψη αλληλεγγύης και στην εξίσου αιχμηρή απάντηση του υπουργού Υγείας Δημ. Αβραμόπουλου, ο οποίος, προφανώς, θεώρησε ότι είναι εξ αυτών που «φωτογράφισε» ο πρώτος.

Ο κ. Αλογοσκούφης δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά του για τη στάση συναδέλφων του σε θέματα κρίσιμα για την κυβέρνηση, ενώ αποδίδει πολλά από τα ενδοκυβερνητικά βέλη, που το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί, στον αμείλικτο αγώνα του σταυρού που βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη στη δύσκολη εκλογική περιφέρεια της Α΄ Αθηνών.

Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο με αφορμή ρεπορτάζ το οποίο εμφάνιζε τον κ. Αλογοσκούφη να τονίζει σε συνεργάτες του ότι η μεγαλύτερη αδυναμία της κυβέρνησης είναι η έλλειψη αλληλεγγύης. Λίγο αργότερα, συνεργάτες του υπουργού επιβεβαίωναν εμμέσως την αναφορά, τονίζοντας ότι η έλλειψη αλληλεγγύης αποτελεί μόνιμη παθογένεια της Ν.Δ., λόγω έλλειψης ανάλογης πολιτικής κουλτούρας.

«Δεν υπάρχει χώρος για μοναχικές διαδρομές στη Ν.Δ.» σχολίασε ο υπουργός Υγείας. Ο κ. Αβραμόπουλος άφησε αιχμές και για τους χειρισμούς που έγιναν σε κεντρικό επίπεδο σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών. «Θεωρώ ότι από την ώρα που άνοιξε αυτό το κεφάλαιο -και δεν άνοιξε τώρα, άνοιξε από πέρυσι το καλοκαίρι, αν θυμόσαστε- οφείλαμε να αντιμετωπίσουμε κάπως διαφορετικά την όλη κατάσταση. Ή το σταματάμε αμέσως ή προχωράμε», δήλωσε στον «Αθήνα 9,84».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή