Το ΚΚΕ, στη Βουλή, εναντίον ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ

Το ΚΚΕ, στη Βουλή, εναντίον ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλες ρωγμές καταγράφονται στο «μέτωπο» της αντιπολίτευσης, όσον αφορά τόσο το ζήτημα της αντιμετώπισης των δομημένων ομολόγων, όσο και ευρύτερα το θέμα της διαχείρισης των αποθεματικών των Ταμείων και το Ασφαλιστικό. Τις διαφορές ανέδειξε, η συζήτηση επί της προτάσεως νόμου του ΚΚΕ για τα ασφαλιστικά Ταμεία, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Η αρχή έγινε με την προβολή της θέσης του Κομμουνιστικού Κόμματος για καταλογισμό πολιτικών ευθυνών διαχρονικά, στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., αναφορικά με τις ζημίες τις οποίες υπέστησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Το ΚΚΕ αναφέρεται όχι μόνο στο ζήτημα των ομολόγων, αλλά και στην υπόθεση του Χρηματιστηρίου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, βουλευτές του οποίου υπογραμμίζουν ότι ο Περισσός ουσιαστικά πρωταγωνιστεί σε μια προσπάθεια συμψηφισμού ευθυνών μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο μεγάλων κομμάτων. Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ κ. Παν. Αντωνακόπουλου: «Η πρόταση του ΚΚΕ είναι μια ανεπιτυχής προσπάθεια εξομοίωσης των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.», είπε μεταξύ άλλων. Με τη θέση ότι «έγινε διαχρονικά λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων», συμφωνεί και ο Συνασπισμός. Ωστόσο, ο κ. Αντ. Σκυλλάκος (ΚΚΕ) μίλησε για «διγλωσσία των στελεχών του ΣΥΝ» όσον αφορά το πώς θα πρέπει να επενδύουν τα αποθεματικά τους τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σημείο τριβής μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ αποτέλεσε, επίσης, η πρόταση του Κομμουνιστικού Κόμματος «να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι από την εισφορά για τον κλάδο της υγείας και πρόνοιας» και η κάλυψη των κονδυλίων να γίνεται από το κράτος. Από πλευράς του ΠΑΣΟΚ σημειώνεται ότι είναι μάλλον υποκριτική αυτή η θέση. Σε κάθε περίπτωση ενδεικτικό είναι ότι η κ. Αλέκα Παπαρήγα αφιέρωσε χθες ουσιαστικά μεγάλο μέρος της ομιλίας της στο να αναφερθεί στις πολιτικές αντιλήψεις που διακρίνουν και το ΠΑΣΟΚ («είναι συνυπεύθυνο για τα σκάνδαλα»), εμμέσως και στο ΣΥΝ, κάνοντας λόγο σε «όλα τα κόμματα που κινούνται μέσα στο πλαίσιο του συστήματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή