«Απειλούσε, υποσχόταν και εκβίαζε»

«Απειλούσε, υποσχόταν και εκβίαζε»

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σωρεία κατακριτέων πράξεων και συμπεριφορών αποδίδονται στον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Π. Μαντούβαλο στην πολυσέλιδη πρόταση με την οποία ο εισαγγελέας Εφετών κ. Β. Πλιώτας ζητεί από το Συμβούλιο Εφετών να τον παραπέμψει σε δίκη για την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο κ. Μαντούβαλος απειλούσε, εκβίαζε, αλλά και έδινε υποσχέσεις βασισμένες σε δήθεν σχέσεις του με δικαστικούς λειτουργούς προκειμένου να αποκομίσει παράνομα περιουσιακά οφέλη σε βάρος πελατών του. Η πρόταση με την οποία ζητείται επίσης η παραπομπή σε δίκη του πρώην προέδρου πρωτοδικών κ. Ευ. Καλούση, του επιχειρηματία κ. Ι. Μπολέτση, αλλά και των δικηγόρων κ. Χρ. Χατζηπαναγιώτου και Σωτ. Ντινόπουλου περιλαμβάνει μαρτυρικές καταθέσεις πελατών του κ. Μαντούβαλου, που υποστηρίζουν ότι εκβιάστηκαν. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Γ. Κ. στην οποία ο κ. Μαντούβαλος φέρεται να είπε: «Οπως μπορώ να σε αθωώσω, έτσι μπορώ, πληρώνοντας, να σε κλείσω στη φυλακή». Περαιτέρω επισημαίνεται ότι ο κ. Μαντούβαλος, προκειμένου να εξαναγκάσει την Γ. Κ. να του δώσει ποσό 100 εκατ. δρχ., την απείλησε ότι θα οδηγούσε αυτήν και τον σύζυγό της, Α. Α., συγκατηγορούμενό της για εκβίαση, στη φυλακή και το ανήλικο τέκνο της σε ίδρυμα, χρησιμοποιώντας φράσεις όπως «τις δυνατότητες του γραφείου μου, τις είδες στην ανάκριση». Τελικώς, η συγκεκριμένη δεν κατέβαλε το ποσό, ωστόσο έτερη πελάτις από την οποία ζητήθηκε, σύμφωνα με την πρόταση, το ποσό των 5.000 ευρώ, έπραξε αντίθετα. Ως προς την υπόθεση Μπολέτση, ο εισαγγελέας επισημαίνει ότι ο κ. Μαντούβαλος γνώριζε τον κ. Καλούση, ο οποίος με την υπόσχεση ότι θα λάβει 30 εκατ. δρχ., άφησε τον επιχειρηματία ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Κατόπιν αυτών ο κ. Πλιώτας εισηγείται την παραπομπή του κ. Μαντούβαλου για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, συνδρομή σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απόπειρα απάτης σε βαθμό κακουργήματος, απόπειρα εκβίασης, απάτη από κοινού, παράβαση και απόπειρα παράβασης του ν. περί μεσαζόντων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή