«Στρατηγείο της μεταρρύθμισης»

«Στρατηγείο της μεταρρύθμισης»

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το υπουργείο Παιδείας αλλάζει σελίδα και περνά σε μία νέα εποχή αποτελεσματικότητας και ποιότητας». Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής εγκαινιάζοντας χθες το νέο κτίριο του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στην περιοχή της Νεραντζιώτισσας. Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τη μεταγκατάσταση του υπουργείου με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της παιδείας.

«Η πρόκληση της παιδείας μάς φέρνει όλους ενώπιον των ευθυνών μας. Απαιτεί υπευθυνότητα, σοβαρότητα, βούληση και αποφασιστικότητα: για ρήξη με τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, για τις τομές και τις μεταρρυθμίσεις που πιεστικά χρειαζόμαστε, για συγκεκριμένο, απτό και μετρήσιμο έργο», τόνισε. Μάλιστα, χαρακτήρισε το νέο κτίριο «στρατηγείο της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης» και εστίασε στο ότι είχε χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. «Είναι ένα χειροπιαστό παράδειγμα αποτελεσματικής, υπεύθυνης αξιοποίησης της ολυμπιακής κληρονομιάς. Είναι το πρώτο βήμα της υλοποίησης του γενικότερου σχεδιασμού για αποκέντρωση των δημόσιων υπηρεσιών, με τη μεταστέγαση των υπουργείων έξω από το ιδιαίτερα βεβαρημένο κέντρο της Αθήνας», είπε. Ο κ. Καραμανλής επισήμανε ακόμη την απόφαση δύο αίθουσες του νέου κτιρίου να πάρουν τα ονόματα δύο κορυφαίων πνευματικών προσωπικοτήτων – της Ζακλίν Ντε Ρομιγί και της Γαλάτειας Σαράντη – που «με το έργο τους καλλιέργησαν την ελληνική παιδεία και τη σύγχρονη εθνική συνείδηση».

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό, γιατί στην τελευταία τριετία πραγματικά απέδειξε αυτό που είχε υποσχεθεί, ότι η παιδεία είναι η πρώτη επιλογή, είναι η πολιτική αιχμής. Γιατί πρόκειται για επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο», τόνισε η υπουργός κ. Μαριέττα Γιαννάκου. «Είτε συμφωνεί κανείς είτε διαφωνεί, κάναμε τρία πράγματα. Θέσαμε μια ατζέντα τον Μάρτιο του 2004 και δεν αποκλίναμε ούτε στο ελάχιστο. Ακολουθήσαμε τις ευρωπαϊκές γραμμές στις οποίες διαχρονικά οι κυβερνήσεις είχαν συμβάλει. Ακολουθήσαμε μια πορεία ανοιχτής διαβούλευσης».

Ο πρωθυπουργός και η υπουργός αναφέρθηκαν στη συμβολή των υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου -περί τους 600- οι οποίοι πάντως απειλούν με κινητοποιήσεις εάν δεν τους χορηγηθεί αύξηση ώστε να καλυφθούν τα επιπλέον έξοδα της καθημερινής μετακίνησης, όπως εξήγησε στην «Κ» ο γραμματέας του συλλόγου κ. Παναγιώτης Καραγιάννης. Στα εγκαίνια παρεβρέθησαν οι υπουργοί Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης και Επικρατείας κ. Θ. Ρουσσόπουλος, υφυπουργοί, βουλευτές, πρέσβεις, πρυτάνεις και ο πρόεδρος του ΕΣΥΠ κ. Θάνος Βερέμης – «είσαι έτοιμος για μεταρρυθμίσεις;» τον ρώτησε ο κ. Καραμανλής, όταν τον συνάντησε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή