Προβάδισμα στη Ν.Δ. δίνει και νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα στη Ν.Δ. δίνει και νέα δημοσκόπηση

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας, με μία ποσοστιαία μονάδα, καταγράφουν οι 4μηνιαίες τάσεις της Metron Analysis για την εκλογική δύναμη των κομμάτων. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 36,8% έναντι 35,8% του ΠΑΣΟΚ, έναντι 37,1% και 35,9% αντίστοιχα στην προηγούμενη μέτρηση.

Κάμψη εμφανίζει το ΚΚΕ (6,4% έναντι 7%) ενώ Συνασπισμός και ΛΑΟΣ συγκεντρώνουν από 3,8%. Ενας στους τέσσερις ψηφοφόρους δηλώνει ικανοποιημένος από το έργο της κυβέρνησης, ενώ για το ΠΑΣΟΚ το ποσοστό περιορίζεται στο 16,7%.

Ο πρωθυπουργός παραμένει κυρίαρχος στη σύγκριση με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό κρίνουν τον κ. Κ. Καραμανλή το 41,2% των ερωτηθέντων, έναντι του 30,7% που προτιμά τον κ. Γ. Παπανδρέου. Εμπεδωμένη, τέλος, εμφανίζεται και η αίσθηση των πολιτών για τον πιθανότερο νικητή στην επικείμενη αναμέτρηση. Στην παράσταση νίκης το 59% εκτιμούν ότι θα κερδίσει η Ν.Δ., έναντι μόλις 27% που πιστεύει σε νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή