Εκτός εντατικής μονάδας από χθες ο κ. Χριστόδουλος

Εκτός εντατικής μονάδας από χθες ο κ. Χριστόδουλος

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θάλαμο νοσηλείας του 2ου ορόφου του νοσοκομείου Αρεταίειο νοσηλεύεται από χθες το μεσημέρι και μετά 13 ημέρες παραμονής του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος. Σύμφωνα με το χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν, «η πορεία της υγείας του αρχιεπισκόπου εξελίσσεται στα αναμενόμενα πλαίσια», ωστόσο οι γιατροί εμφανίζονται προβληματισμένοι για το ότι το πεπτικό του σύστημα δεν έχει λειτουργήσει πλήρως μετά την εγχείρηση. Το γεγονός ότι πάσχει από διαβήτη περιπλέκει τη θεραπεία του και οι επόμενες ημέρες κρίνονται κρίσιμες για την εξέλιξη της υγείας του ασθενούς. Πάντως, η έξοδος του αρχιεπισκόπου από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μειώνει στο ελάχιστο το ενδεχόμενο ενδονοσοκομειακής λοίμωξης από πολυανθεκτικό μικρόβιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιεπίσκοπος υπεβλήθη σε εγχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας αφαιρέθηκε τμήμα του εντέρου όπου είχε εντοπιστεί στένωση. Στη συνέχεια εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Ωστόσο η κατάσταση της υγείας του και οι πολλές μετεγχειρητικές επιπλοκές που παρουσίασε «κράτησαν» τον κ. Χριστόδουλο εντός της Μονάδας για 13 ημέρες. Πριν από έξι ημέρες, κατόπιν αιτήματος του ιδίου, οι θεράποντες ιατροί του ενημέρωσαν ότι το πρόβλημα στο έντερο οφειλόταν σε πολύποδα που είχε εξελιχθεί σε αδενοκαρκίνωμα και ότι στο ήπαρ έχει αναπτυχθεί πρωτοπαθές νεόπλασμα μερικών εκατοστών και ειδικότερα ηπάτωμα.

Προς το παρόν, κύριο μέλημα των γιατρών είναι η επαναλειτουργία του εντέρου. Από την αντίδραση δε του πεπτικού συστήματος στη λήψη στερεάς τροφής θα εξαρτηθεί και το πότε ο αρχιεπίσκοπος θα μπορέσει να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, περί τα τέλη της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί εκ νέου ιατρικό συμβούλιο με τους καθηγητές που τον είχαν εξετάσει την παραμονή εγχειρήσεως και μετά την πρώτη μετεγχειρητική εβδομάδα, προκειμένου να εξετασθούν όλα τα νεότερα δεδομένα.

Τον αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκαν χθες στο νοσοκομείο, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γ. Παπαθανασίου και ο μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος. Ευχές για ταχεία ανάρρωση απέστειλε μέσω τηλεγραφήματος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, ο οποίος μετέφερε και τις ευχές του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιγνατίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή