ΠΑΣΟΚ κατά Ν.Δ. και Κολιοκώστα

ΠΑΣΟΚ κατά Ν.Δ. και Κολιοκώστα

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης, αλλά και της Εισαγγελίας Εφετών εξαπέλυσε χθες το ΠΑΣΟΚ στον απόηχο της άσκησης διώξεων για τη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων από το 1999 μέχρι σήμερα. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση», υποστηρίζοντας, παράλληλα, ότι η τελευταία «συγκαλύπτει συστηματικά το σκάνδαλο των ομολόγων». Επίσης, ο υπεύθυνος για θέματα Δικαιοσύνης κ. Αλ. Παπαδόπουλος έστρεψε με δηλώσεις του τα πυρά του κατά του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών κ. Γ. Κολιοκώστα, χωρίς να τον κατονομάσει.

Ο κ. Παπαδόπουλος προέβαλε τον ισχυρισμό ότι «η Εισαγγελία Εφετών ενοποίησε δύο περιόδους και δύο υποθέσεις εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους» -την περίοδο ΠΑΣΟΚ και τις επενδύσεις σε δομημένα ομόλογα επί Ν.Δ.- και την κάλεσε να διευκρινίσει άμεσα εάν οι διώξεις στρέφονται κατά συγκεκριμένων προσώπων. «Εάν ναι, οφείλει να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα τα ονόματα», προσθέτει στη δήλωσή του, που καταλήγει: «Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι όταν συναντάται το επικοινωνιακό παιχνίδι μιας οποιασδήποτε κυβέρνησης με το καθήκον και την αποστολή του οποιουδήποτε εισαγγελικού λειτουργού, τότε πρόκειται για κίνδυνο εκτροπής του δημοκρατικού μας πολιτεύματος».

Παράλληλα, τη συνεδρίαση απασχόλησε η «παροχολογία» στην οποία, όπως υποστηρίζει η Χαριλάου Τρικούπη, έχει διολισθήσει η κυβέρνηση, η συνάντηση των κ. Καραμανλή και Ερντογάν και το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ το οποίο προωθεί προς ψήφιση η κυβέρνηση. Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε συγκεκριμένα ότι «η απάντηση στην παροχολογία της κυβέρνησης εστιάζεται πρώτα απ’ όλα στην έλλειψη αξιοπιστίας που τέσσερα χρόνια τώρα συνοδεύει αυτή την κυβέρνηση», ενώ η κ. Μαρία Δαμανάκη υποστήριξε πως η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο της θητείας της δίνει μόνο ένα τεταρτημόριο των όσων είχε υποσχεθεί το 2004. Επίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό για την επιλογή του να μη θέσει κατά τη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν το ζήτημα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. «Είναι απαράδεκτο πρωθυπουργός να μη θέτει αυτά τα ζητήματα», ανέφερε και χαρακτήρισε το καλοκαίρι «περίοδο δουλειάς», επιβεβαιώνοντας εμμέσως πως αναμένει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο. Αποφασίστηκε επίσης το ΠΑΣΟΚ να καταψηφίσει στο σύνολό του το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ με το σκεπτικό ότι «δεν αναφέρεται στη συγκέντρωση και τον έλεγχο των ΜΜΕ, αλλά στη διευκόλυνση της συγκέντρωσης των ΜΜΕ».

Τέλος, τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου απασχόλησε και το θέμα των ναρκωτικών, με τους κ.κ. Μαρία Δαμανάκη και Χρ. Πρωτόπαπα να διατυπώνουν αποκλίνουσες απόψεις για τον αντιπολιτευτικό λόγο του ΠΑΣΟΚ επί του θέματος. Με τον κ. Πρωτόπαπα συντάχθηκαν οι κ. Παπαδόπουλος, Αθανασάκης και Ευθυμίου, ενώ την προσέγγιση της κ. Δαμανάκη στήριξε ο κ. Βενιζέλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή