Σε κρίσιμη εξέταση θα υποβληθεί σήμερα ο κ. Χριστόδουλος

Σε κρίσιμη εξέταση θα υποβληθεί σήμερα ο κ. Χριστόδουλος

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κολονοσκόπηση θα υποβληθεί σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, ο οποίος παραμένει νοσηλευόμενος για 20ή ημέρα στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Οπως ανέφεραν έγκυρες πηγές στην «Κ», λόγω του στενωμένου αυλού της αναστομώσεως του εντέρου, σήμερα στις 7.30 π.μ. θα επιχειρηθεί διαγνωστική κολονοσκόπηση και ενδεχομένως διαστολή της στένωσης με την τοποθέτηση στεντ (ειδικού πλέγματος σωληνοειδούς μορφής).

Η απόφαση για την κολονοσκόπηση ελήφθη από τους θεράποντες ιατρούς του αρχιεπισκόπου με δεδομένο ότι η δυσλειτουργία της αναστόμωσης του εντέρου δεν έχει ακόμα αποκατασταθεί. Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης επιπλοκής αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για έξοδο του αρχιεπισκόπου από το νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι προχθές είχε πραγματοποιηθεί ιατρικό συμβούλιο προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο νέας εγχείρησης του αρχιεπισκόπου. Η εγχείρηση αποκλείστηκε και αποφασίστηκε να ακολουθηθεί συντηρητική θεραπεία. Χθες όμως κρίθηκε επιβεβλημένη η κολονοσκόπηση. Πάντως, η διάσταση απόψεων που εξακολουθεί να υφίσταται μεταξύ των θεραπόντων ιατρών για τις περαιτέρω ενέργειες ως προς την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας του κ. Χριστόδουλου, προβληματίζει εντονότατα τους συνεργάτες του αρχιεπισκόπου. Μερίδα των γιατρών επιμένουν στην ανάγκη κολοστομίας (παρά φύσιν έδρας), την οποία δεν αποδέχονται άλλοι γιατροί αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επιθυμεί και ο ίδιος ο κ. Χριστόδουλος.

Ορισμένες πληροφορίες που μεταδόθηκαν χθες το βράδυ από τηλεοπτικούς σταθμούς σχετικά με επεισόδιο πνευμονικής εμβολής του αρχιεπισκόπου, διαψεύστηκαν από ιατρικές πηγές. Εν τω μεταξύ συνεχίστηκαν και χθες οι επισκέψεις ιεραρχών απ’ όλη τη χώρα που θέλησαν να ευχηθούν στον αρχιεπίσκοπο ταχεία ανάρρωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή