Σκληραίνει η αντιπαράθεση με επίκεντρο τη Δικαιοσύνη

Σκληραίνει η αντιπαράθεση με επίκεντρο τη Δικαιοσύνη

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ με επίκεντρο τη Δικαιοσύνη μετά την άσκηση διώξεων για την υπόθεση των ασφαλιστικών ταμείων. Χθες, ο αρμόδιος του ΠΑΣΟΚ για θέματα δικαιοσύνης κ. Αλ. Παπαδόπουλος προέβη σε νέα οξεία δήλωση κατά του υπουργού κ. Αν. Παπαληγούρα, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει σε θεσμικά συντρίμμια την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης». Στον κ. Παπαδόπουλο απάντησε με αντίστοιχα αιχμηρό τρόπο ο κ. Παπαληγούρας, που υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να κατανοήσει «ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν είναι κομματικό φέουδο οποιουδήποτε – ούτε της κυβέρνησης, ούτε της αντιπολίτευσης».

Εν τω μεταξύ η υπόθεση των ομολόγων κυριάρχησε στη χθεσινή συζήτηση της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για τα ασφαλιστικά ταμεία στη Βουλή. Παρουσία ελαχίστων βουλευτών, η κυβέρνηση διά του υφυπουργού Απασχόλησης κ. Γερ. Γιακουμάτου και βουλευτών της πλειοψηφίας, χαρακτήρισαν συκοφαντίες τις κατηγορίες του ΠΑΣΟΚ για ύπαρξη σκανδάλου με συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών και αντέτειναν ότι σκανδαλώδεις ήταν οι πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Η αξιωματική αντιπολίτευση στηλίτευσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής και έκανε λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης του σκανδάλου με τα ομόλογα.

Από την πλευρά τους οι βουλευτές του ΚΚΕ σημείωσαν ότι οι ευθύνες για τη λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων βαρύνουν τις κυβερνήσεις και των δύο μεγάλων κομμάτων διαχρονικά, ενώ δεν έλειψαν και πάλι οι αιχμές για την ύπαρξη «διγλωσσίας» στο εσωτερικό του Συνασπισμού, αναφορικά με το πώς πρέπει να επενδύουν τα αποθεματικά τους τα Ταμεία. Η τακτική αυτή του Κομμουνιστικού Κόμματος προκάλεσε την αντίδραση του κ. Απ. Κακλαμάνη, ο οποίος την χαρακτήρισε άδικη.

Από την πλευρά του ΣΥΝ υπογραμμίστηκε και πάλι ότι είναι αναγκαίο να διερευνηθούν οι υποθέσεις για τον τρόπο επένδυσης των αποθεματικών των ταμείων σε βάθος χρόνου και όχι μόνο για την περίπτωση των ομολόγων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή