Συντηρείται η εκλογολογία

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φρένο» στην ακατάπαυστη εκλογολογία επιχείρησαν -μάλλον επί ματαίω – να βάλουν χθες οι υπουργοί Αμυνας κ. Ευαγγ. Μεϊμαράκης και ΠΕΧΩΔΕ κ. Γ. Σουφλιάς. Ταυτοχρόνως, ο δεύτερος επανέφερε αιφνιδίως την πρότασή του για θέσπιση ασυμβίβαστου μεταξύ της ιδιότητας του βουλευτή και του υπουργού, με αφορμή, άλλη πρόταση, της γραμματέως Γυναικών της Ν.Δ. Κατερίνας Παπακώστα για αποκλεισμό από τη θέση του γραμματέα της Κ.Ε. του κόμματος των στελεχών που διατηρούν εκ παραλλήλου τη βουλευτική ιδιότητα. Το τελευταίο, εκλήφθη από ορισμένους ως αιχμή προς τον γραμματέα κ. Λευτ. Ζαγορίτη, ο οποίος θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα μετά την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής από το τακτικό Συνέδριο, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Η κ. Παπακώστα, πάντως, αποσαφήνισε ότι η συγκεκριμένη θέση αποτελεί πολιτική πρόταση και δεν αφορά πρόσωπα και ότι, ακριβώς λόγω της άποψής της αυτής, δεν θα διεκδικήσει εκ νέου τη θέση του γραμματέα. Οπως είπε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη, κατά την εκτίμησή της, ο γραμματέας του κόμματος θα πρέπει να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Σχολιάζοντας την πρόταση της κ. Παπακώστα, κομματικά στελέχη της Ν.Δ. έλεγαν ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καθώς, όπως έχει αποδείξει η εμπειρία, η ιδιότητα του βουλευτή δεν αποτελεί ανάχωμα για την αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων του γραμματέα. «Αλλωστε, και η κ. Παπακώστα είναι γραμματέας Γυναικών της Ν.Δ.» έλεγαν τα ίδια στελέχη, σημειώνοντας πάντως ότι δεν πρόκειται για αιρετό αξίωμα.

Ανάλογη τύχη με αυτή της κ. Παπακώστα, αναμένεται να έχει και η πρόταση του κ. Γ. Σουφλιά για θέσπιση ασυμβίβαστου μεταξύ της ιδιότητας του βουλευτή και του υπουργού, η οποία, βεβαίως, δεν αποτελεί είδηση, αφού την είχαν καταθέσει τόσο ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ όπως και άλλοι, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός Κων. Μητσοτάκης, με την ευκαιρία της αναθεώρησης του Συντάγματος, αλλά απορρίφθηκε μετ’ επαίνων.

Οπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Σουφλιάς ρωτήθηκε και για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών -θέμα το οποίο εξακολουθεί να παραμένει στην αιχμή της επικαιρότητας. «Θα σας πω μια είδηση. Οι εκλογές θα γίνουν την ημερομηνία που θα καθορίσει ο πρωθυπουργός», απάντησε μάλλον σκωπτικά ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ. Ταυτοχρόνως, θέλοντας προφανώς να στείλει και ένα μήνυμα προς τους συναδέλφους του, πρόσθεσε ότι «έχει παραγίνει με την εκλογολογία, η οποία δεν ωφελεί κανέναν και ιδιαίτερα τον τόπο».

«Ο κόσμος μετράει και την αξιοπιστία μας. Τον Σεπτέμβριο, λοιπόν, αν γίνουν οι εκλογές, κάποιοι θα είμαστε αναξιόπιστοι, κάποιοι δεν θα είμαστε», σχολίασε με νόημα και ο υπουργός Αμυνας Ευαγγ. Μεϊμαράκης, προσθέτοντας ότι κατά την άποψή του, η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα πρέπει να εργαστεί μέχρι την ολοκλήρωση της τετραετίας για την υλοποίηση όλων όσα έχει υποσχεθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή