Οι περιοχές που κηρύχθηκαν πυρόπληκτες

Οι περιοχές που κηρύχθηκαν πυρόπληκτες

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις πυρόπληκτες περιοχές ανά νομό, οι κάτοικοι των οποίων θα δικαιούνται μέτρα αρωγής για την αποκατάσταση των ζημιών, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση πληγείσες περιοχές θα χαρακτηριστούν:

Στο Νομό Ηλείας: τα δημοτικά διαμερίσματα Αγ. Γεωργίου, Αμπελώνας, Βαρβάσαινας, Ελαιώνα, Κολιρίου, Λασταίικων, Παλαιοβαρβάσαινας, Σαλμώνης, Σκαφιδιάς και Πύργου του Δήμου Πύργου, Αμαλιάδος, Γερακίου, Περιστερίου, Δαφνιωτίσσης, Κεραμιδιάς, Κρυονέρου, Σαβαλίων και Δάφνης του Δήμου Αμαλιάδος, Αετορράχης και Ξενιών του Δήμου Βουπρασίας, Αντρωνίου του Δήμου Λασιώνος, Λυγιάς και Καλυβίων Μυρτουντίων του Δήμου Βαρθολομιού, Μπορσίου του Δήμου Λεχαινών και των Δήμων Ωλένης, Πηνείας, Φολόης, Σκυλλούντος, Ζαχάρως, Φιγάλειας, Αλιφείρας, Ανδρίτσαινας, Αρχαίας Ολυμπίας και Ιαρδάνου.

Στο Νομό Μεσσηνίας: τα δημοτικά διαμερίσματα Αλαγονίας, Αρτεμισίας, Βέργας, Ελαιοχωρίου, Καλαμάτας, Καρβελίου, Νεδούσης, Πηγών και Λαδά του Δήμου Καλαμάτα, Βρομόβρυσης του Δήμου Αρφαρών, Αλτομιρών, Κέντρου, Πηγαδίων και Σταυροπηγίου του Δήμου Αβίας, Πολιανής του Δήμου Θουρίας, Διαβολιτσίου, Δεσύλλας, Ηλέκτρας, Καρνασίου, Μάλτας, Παραπουγκίου και Κωνσταντίνων του Δήμου Ανδανίας, Ζευγολατείου, Καλλιρρόης, Μελιγαλά και Σκάλας του Δήμου Μελιγαλά, Βασιλικού, Κόκλα, Μάλθης και Δωρίου του Δήμου Δωρίου, Μεταξάδας, Χώρας, Παλαιού Λουτρού και Φλεσιάδος του Δήμου Νέστορος, Χριστιανουπόλεως, Φιλιατρών και Πλάτης του Δήμου Φιλιατρών, Βασιλιτσίου και Χρυσοκελλαριάς του Δήμου Κορώνης, Βλάσης, Κουρτακίου, Μηλιωτίου του Δήμου Βουβράδων, Πολυθέας και Μοναστηρίου του Δήμου Αετού, Αγ. Νίκωνος του Δήμου Λεύκτρου, Βαλύρας του Δήμου Ιθώμης, Αβραμίου του Δήμου Μεσσήνης και Αυλώνος του Δήμου Αυλώνα.

Στο Νομό Λακωνίας: τα δημοτικά διαμερίσματα Γερακίου και Καλλιθέας του Δήμου Γερόνθρων, Κροκεών και Δαφνίου του Δήμου Κροκεών και οι Δήμοι Θεραπνών, Σκάλας, Αν. Μάνης και Οιτύλου.

Στο Νομό Αρκαδίας: τα δημοτικά διαμερίσματα Ασέας, Αραχαμιτών, Κεραστάρη, Αθηναίου, Παλαιοχούνης, Πάπαρη του Δήμου Βαλτετσίου, Μαραθούσσης, Μαλλωτών, Μακρυσίου, Ραψομμάτη, Περιβολίων, Γέφυρας, Παραδεισίων, Τριποτάμου, Χράνων, Χιράδων, Σουλίου, Ισαρη, Σούλου, Ισώματος, Καρυών, Μεγαλοπόλεως, Ανθοχωρίου και Νεοχωρίου Λυκοσούρας του Δήμου Μεγαλοπόλεως, Κακουραίικων και Κοκκορά του Δήμου Ηραίας, Κυπαρισσίων, Κατσίμπαλη και Ζώνης του Δήμου Γόρτυνος, Μανθυρέας, Μαυρικίου και Κανδάλου του Δήμου Τεγέας και του Δήμου Φαλαισίας.

Στο Νομό Κορινθίας: τα δημοτικά διαμερίσματα Ζευγολατείου, Σουληναρίου, Χαλκείου του Δήμου Βόχας, Νεμέας και Αρχαίων Κλεωνών του Δήμου Νεμέας, Σοφικού του Δήμου Σολυγείας, Δερβενίου του Δήμου Ευρωστίνης, Αρχαίας Φενεού του Δήμου Φενεού και Μικρού Βάλτου του Δήμου Σικυωνίων.

Στο νομό Εύβοιας: τα δημοτικά διαμερίσματα Θεολόγου, Μίστρου και Πούρνου του Δήμου Διρφύων, Μαρμαρίου και Στουππαίων του Δήμου Μαρμαρίου, Ωρολογίου και Αγ. Γεωργίου του Δήμου Αυλώνος, Περιοχή Γέροντα του Δήμου Ερέτριας και οι Δήμοι Στυραίων, Αμαρυνθίων, Κονιστρών και Ταμιναίων.

Στο Νομό Αττικής: οι Δήμοι Καλυβίων, Θορικού και Κερατέας και ο Δήμος Παπάγου στις οδούς Παπανικολή και Αδελφών Διδασκάλου.

Στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας: τα δημοτικά διαμερίσματα Βλιζιανών, Μαχαιρά, Σκουρτούς και Μπαμπίνης του Δήμου Αστακού, Αετού του Δήμου Μεδεώνος και ο Δήμος Φυτειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή