Δεσμεύσεις για το περιβάλλον από Καραμανλή

Δεσμεύσεις για το περιβάλλον από Καραμανλή

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωπική δέσμευση, ότι η επώδυνη εθνική δοκιμασία των καταστροφικών πυρκαγιών και των δραματικών συνεπειών τους θα αποτελέσουν εφαλτήριο για την ταχεία εφαρμογή πολιτικών ανάπτυξης φιλικών προς το περιβάλλον, ανέλαβε χθες ο πρωθυπουργός Κων. Καραμανλής από την πληγείσα Αρκαδία. Με νωπή τη βούληση της Ε.Ε. να συνδράμει αποφασιστικά στην προσπάθεια ανοικοδόμησης των κατεστραμμένων περιοχών της Ελλάδας -η οποία κατά το κυβερνητικό επιτελείο κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική- ο κ. Καραμανλής επιδίωξε να στείλει μήνυμα προοπτικής.

«Βρισκόμαστε ήδη στην επόμενη μέρα και οφείλουμε να προχωρήσουμε μπροστά και να δουλέψουμε μαζί, να διασφαλίσουμε μια νέα προοπτική δυναμικής και φιλικής προς το περιβάλλον ανάπτυξης» είπε ο πρωθυπουργός. Στο επιτελείο του πρωθυπουργού επικρατεί ικανοποίηση για τον απόηχο από την παρουσία του κ. Καραμανλή στις πληγείσες περιοχές και την ταυτόχρονη ανάληψη προσωπικής δέσμευσης, καθώς εκτιμάται ότι συνέβαλαν σημαντικά στην αλλαγή του πολιτικού κλίματος και την άμβλυνση των δυσμενών εντυπώσεων των προηγούμενων ημερών. Εξίσου ικανοποιημένο είναι το Μέγαρο Μαξίμου και από την ταχύτητα με την οποία ανταποκρίθηκαν οι κοινοτικοί παράγοντες στο ελληνικό αίτημα για βοήθεια. «Η συνέπειά μας στην εφαρμογή του προγράμματος εξυγίανσης της οικονομίας μάς κατέστησε αξιόπιστους συνομιλητές των Βρυξελλών και τα αποτελέσματα της πολιτικής μας φάνηκαν στις δύσκολες αυτές ώρες» επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, υπενθυμίζοντας ότι πριν ακόμη περιοριστούν τα μέτωπα των πυρκαγιών, κατόπιν συνεννόησης με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη, ο υφυπουργός κ. Χρ. Φώλιας αναχώρησε για τις Βρυξέλλες, ενώ κύκλο σημαντικών επαφών πραγματοποίησε άμεσα και η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη.

«Το χρέος της πολιτείας δεν εξαντλείται στα άμεσα μέτρα που πήραμε και εφαρμόζουμε για την ανακούφιση των πληγέντων πολιτών μας και των πυρόπληκτων περιοχών», επισήμανε ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη στην οποία προήδρευσε στη Νομαρχία Αρκαδίας. Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι το σχέδιο ανασυγκρότησης απαιτεί την ένωση δυνάμεων και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η αυτοδιοίκηση, οι τοπικές κοινωνίες, οι πολίτες, όχι απλώς θα στηρίξουν, αλλά θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της νέας μάχης. Πρόσθεσε, δε, ότι μέσα από τη δοκιμασία βγήκαν πολλά θετικά μηνύματα, ηρωισμού και αυτοθυσίας όσων έδωσαν τη μάχη με τις φλόγες, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στις πληγείσες περιοχές και συντονίζει τις κυβερνητικές δράσεις, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός, καθώς επίσης η περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο νομάρχης Αρκαδίας και οι δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν.

Εις ό,τι αφορά το σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για τους πυροπαθείς, ο κυβ. εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος σχολίασε: «Το ΠΑΣΟΚ κατηγορούσε την κυβέρνηση για πλειοδοσία, τώρα το ίδιο πλειοδοτεί σε χρήματα, και μάλιστα ανεύθυνα χωρίς να σέβεται τις αντοχές της οικονομίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή