Ανασχεδιάσθηκε λόγω πυρκαγιών η καμπάνια της Ν.Δ.

Ανασχεδιάσθηκε λόγω πυρκαγιών η καμπάνια της Ν.Δ.

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους προεκλογικούς ρυθμούς επανέρχονται σταδιακά τα επιτελεία του Μεγάρου Μαξίμου και της Ρηγίλλης, καθώς με τη χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Αρκαδία ολοκληρώθηκε, επί της ουσίας, ο σχεδιασμός για την «επόμενη ημέρα των πυρκαγιών». Σε συνέχεια της τακτικής που επελέγη για τη διαχείριση των πύρινων μετώπων, ο κ. Κ. Καραμανλής αναμένεται ότι θα εξακολουθήσει να απευθύνεται προς τον ελληνικό λαό, «κυρίως ως πρωθυπουργός της χώρας και ολιγότερο ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας», όπως λένε συνεργάτες του.

Το debate των πολιτικών αρχηγών, μεθαύριο Πέμπτη, μάλλον ετεροχρονίζει για την Παρασκευή τη σχεδιαζόμενη περιοδεία του πρωθυπουργού στη δυτική Μακεδονία, ενώ δεν αποκλείεται αύριο να επισκεφθεί κάποια από τις πληγείσες περιοχές. Οι βασικές προεκλογικές παρουσίες περιορίζονται, συνεπώς, στην επίσκεψη στη Διεθνή Εκθεση, το Σαββατοκύριακο, στην προεκλογική συγκέντρωση, πάλι στη Θεσσαλονίκη, την επόμενη Τετάρτη, και στην καταληκτική συγκέντρωση των Αθηνών στις 14 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια των δύο αυτών μεγάλων συγκεντρώσεων ο σχεδιασμός της Νέας Δημοκρατίας θέλει να λείπουν τα έντονα κομματικά και προεκλογικά στοιχεία (σ.σ. στο πλήθος θα δοθούν μόνον ελληνικές σημαίες και όχι κομματικές), αλλά και οι πανηγυρικοί τόνοι, με δεδομένο τον πρόσφατο πύρινο εφιάλτη. Ο κομματικός μηχανισμός, πάντως, μπαίνει από σήμερα σε έναν «ήπιας μορφής προεκλογικό αγώνα», όπως χαρακτηριστικά λένε στη Ρηγίλλης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι οι υπόψήφιοι με τους γαλάζιους συνδυασμούς δεν έχουν αρχίσει ήδη τη μάχη για την είσοδο στη νέα Βουλή.

Η επικοινωνιακή καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας ανασχεδιάστηκε μετά τις πυρκαγιές και τα πρώτα σποτ αναμένονται σύντομα στον αέρα, έχοντας ως επίκεντρο την, έστω και καθυστερημένη, βοήθεια προς τους πληγέντες αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό με τις σχετικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε. Τούτο, βέβαια, δεν σημαίνει πως Ρηγίλλης και Μαξίμου δεν λαμβάνουν μέτρα ώστε να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη οξεία πολεμική εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και μέσω των τηλεοπτικών διαφημιστικών μηνυμάτων. Στην πράξη, πάντως, οι επιτελείς της Ρηγίλλης δηλώνουν μάλλον ικανοποιημένοι από τους υψηλούς τόνους που υιοθετεί το ΠΑΣΟΚ για σειρά ζητημάτων (πυρκαγιές, επιδόματα πυροπαθών, υποψηφιότητα Φ. Γεννηματά) εκτιμώντας ότι λειτουργεί πολωτικά και, ως αποτέλεσμα, συσπειρωτικά για τη βάση της Νέας Δημοκρατίας. Μη ομολογούμενος στόχος είναι ο περιορισμός των απωλειών προς τον ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη. Δεν είναι, συνεπώς, διόλου τυχαίες οι σχεδόν ταυτόσημες δηλώσεις του γραμματέα του κόμματος κ. Λευτ. Ζαγορίτη, αλλά και του υπουργού Εθνικής Αμυνας Βαγγ. Μεϊμαράκη (υποψήφιοι αμφότεροι στη Β΄ Αθήνας), που επέσεισαν τον κίνδυνο της ακυβερνησίας διεκδικώντας για τη Ν.Δ. ισχυρή εκλογική και κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή