Κριτική Εβερτ στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τους πυροπαθείς

Κριτική Εβερτ στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τους πυροπαθείς

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πώς ο ελληνικός λαός θα εμπιστευθεί ένα κόμμα που πέφτει συνεχώς έξω στις προβλέψεις του και αδυνατεί να συλλάβει τις οικονομικές εξελίξεις;» αναρωτιέται ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Ν.Δ. κ. Μιλτιάδης Εβερτ, σχολιάζοντας με τον τρόπο αυτόν το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για τους πυροπαθείς. Ο κ. Εβερτ, με ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει τις βασικές αντιπολιτευτικές αιχμές του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καταδείξει την αδυναμία του κόμματος «να κάνει ακόμη και στοιχειώδεις οικονομικές προβλέψεις».

Συγκεκριμένα, ο κ. Εβερτ αναφέρει την κριτική του ΠΑΣΟΚ για τις επενδύσεις της Αγροτικής για να αντιδιαστείλει την αλήθεια πως «η ΑΤΕ έπειτα από αρκετά χρόνια απαξίωσης έχει εξυγιανθεί» και είχε κέρδη 145 εκατομμύρια ευρώ το 2005 και 194 εκατομμύρια το 2006. Σφοδρή ήταν η κριτική των θέσεων του ΠΑΣΟΚ και για την εξαγορά της Finansbank από την Εθνική Τράπεζα. «Η Εθνική το πρώτο εξάμηνο του 2007 ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ 878 εκατ. ευρώ, το 31% των οποίων από την τουρκική τράπεζα» υπογραμμίζει ο κ. Εβερτ. Αντίδραση υπήρξε και για την εξαγορά της Εμπορικής από τη γαλλική Credit Agricole, που οδήγησε και στη διαγραφή του κ. Γ. Παπαντωνίου από το ΠΑΣΟΚ, επειδή διαφώνησε με τη γραμμή Παπανδρέου περί «ξεπουλήματος». Η τιμή ιδιωτικοποίησης της τράπεζας ήταν 25 ευρώ ανά μετοχή, ενώ σήμερα διαπραγματεύεται στα 20 ευρώ, σχολιάζει ο κ. Εβερτ, για να καταλήξει: «Τα στοιχεία μιλούν μόνα τους, ο ελληνικός λαός θα επιλέξει σιγουριά και ελπίδα για το μέλλον το δικό του και των παιδιών του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή