Νέα επίθεση από την Παπαρήγα κατά των «πρώην» συντρόφων

Νέα επίθεση από την Παπαρήγα κατά των «πρώην» συντρόφων

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του κ. Αλέκου Αλαβάνου εξαπέλυσε χθες η γ.γ. της K.E. του Κομμουνιστικού Κόμματος, κ. Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των θέσεων του KKE στο Ασφαλιστικό.

«Είδατε πού κατάντησε ο Γκορμπατσόφ» είπε σε μια αποστροφή του λόγου της, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την πολιτική στάση και τις επιλογές των πρώην κομμουνιστών – ευθεία αναφορά στον κ. Αλαβάνο και όλα τα πρώην στελέχη του KKE που είναι πλέον στο ΣΥΡΙΖΑ. Είπε ειδικότερα η κ. Παπαρήγα: «Υπάρχει μια διεθνής εμπειρία που λέει ότι οι πρώην δεν κατάφεραν ποτέ να είναι συνεπείς. Είδατε πού κατάντησε ο Γκορμπατσόφ. Δεν ταυτίζω κανέναν με τον Γκορμπατσόφ, λέω ότι οι πρώην δεν κατάφεραν ποτέ ούτε οι ίδιοι να αυγατίσουν, ούτε τον λαό να τον βοηθήσουν, ακριβώς γιατί είναι πρώην». Παράλληλα σημείωσε ότι, όσον αφορά το ζήτημα των συνεργασιών, ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται κατά της Ν.Δ. και του δικομματισμού γενικότερα, πλην όμως δείχνει να αφήνει εκτός πολεμικής το ΠΑΣΟΚ, έχοντας ενδόμυχα ίσως την επιθυμία της μετεκλογικής συνεργασίας μαζί του. Καταλογίζοντας, μάλιστα, ασυνέπεια στον Συνασπισμό, επισήμανε ότι ήδη συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο συνδικαλιστικό κίνημα. Σχετικά με τις προτάσεις του κόμματός της για το ασφαλιστικό, η κ. Παπαρήγα, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ προτείνει: α) Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων από το 1992 και μετά, β) επένδυση των αποθεματικών των Ταμείων σε ομόλογα του Δημοσίου, γ) το όριο ηλικίας για σύνταξη να είναι 55 ετών για τις γυναίκες και 60 για τους άνδρες, δ) η σύνταξη να λαμβάνεται έπειτα από 30 χρόνια ασφάλισης, ε) να καταργηθεί κάθε ιδιωτική παρέμβαση στον χώρο της υγείας και στις συντάξεις.

Μάλιστα πρότεινε και τον διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων, και κατέληξε υποστηρίζοντας ότι η κατώτατη σύνταξη πρέπει να είναι στα 1.050 ευρώ.

Ερωτηθείσα σχετικά με το ζήτημα της υποψηφιότητας της κ. Φώφης Γεννηματά, η γ.γ. της K.E. του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ να μην ήξερε ότι δεν μπορούσε να είναι υποψήφια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή